Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • ČAR info 2020/06-4

    V neděli jsem si udělal výlet do závodního prostoru podzimního Bloudění, zastavil se v penzionu Pod Lípou a vyfotil sál shromaždiště. Fotky jsem přidal do fotogalerie závodu Zjistil jsem, že postele v závodním centru nám už obsadili nějací cyklisté, doporučuji neváhat a co nejdřive si zabookovat přespání někde v blízkém okolí. Na nápovědu se doklikáte z rozpisu, který jsem už zveřejnil.
    A klidně už se můžete přihlašovat, v přihláškovém systému si navíc můžete dopředu objednat jídlo či pořadatelský nocleh.

    Přihlášení k odběru ČAR News

    Občas mi píšou lidi, že z nějakého důvodu přestali dostávat mé nepravidelné e-mailové zprávy o dění v ČAR. Předpokládám, že je z odběru odhlásil jejich e-mailový klient, který hromadný e-mail vyhodnotil jako spam. Pro všechny, kteří byli podobně postiženi, dávám k dispozici odkaz na
    Přihlašovací formulář k odběru.
    Stačí vyplnit email, jméno (First Name), příjmení (Last Name) a odkliknout Přihlášení (Subscribe v anglické verzi prohlížeče).
    Přihlásit se mohou samozřejmě také noví zájemci, klidně tuto možnost šiřte mezi svými kamarády v OB oddílech či kdekoli jinde.

    ČAR info 2020/06-3

    Navzdory mnoha překážkám se letošní MČR v rogainingu přece jen uskutečnilo. Dokonce se dostavila i mezinárodní konkurence. Jeden Novozélanďan a dvě Rusky sice žijí v Čechách, ale tři závodníci dorazili až z Drážďan. Účast byla oproti loňsku zhruba poloviční, viz srovnání účasti. Přestože po velkou část závodu lilo jako z konve, většina týmů se nevzdala, a využila ke sběru kontrol celý časový limit. Na webu závodu najdete odkaz na výsledky i Play-Map s mapou a postupy jednotlivých týmů. Jsem rád, že se potvrdila moje teorie, že přípravu rogainingu je možno zvládnout během poměrně krátkého času a s relativně malým počtem pořadatelů. Samozřejmě, vždycky je lepší se extrémům vyhýbat, ale jde to. Vlastně potřebuješ „jen“: 1) vyřídit souhlas majitele lesa, my letos měli jen okolí centra závodu 2) web závodu, někoho kdo zajistí propagaci (ORIS, web ČAR, propagační maily, Facebook atp.) 3) mapové podklady mohu zajistit, letos jsme je upravovali jen minimálně, to ale není nutné opakovat :-) 4) kontroly (na závod stačí >60, začínáš s 80-100 kandidáty) naplánuješ doma, třeba na mapy.cz, a postupně zužuješ výběr a zpřesňuješ mapu v jejich okolí. Před lístečkováním strávili Horovi v lese 3 víkendy, a víceméně se jim podařilo vybrat skoro 100 % kontrol. Ve více lidech se to dá zvládnout za víkend. Zbytek jsme doladili během lístečkování (1 víkend). 5) přihláškový systém mohu dodat, vyžaduje databázový server s určitou minimální konfigurací. Lze využít i server ČAR 6) kreslení a finalizace mapy vyžaduje osobu, která umí pracovat s OCAD nebo s O-mapperem. Já si s tím letos hrál několik dní, ale i na hrubě nakreslené mapě se dá běhat. 7) na počítání výsledků je třeba někoho zaškolit, my naštěstí měli přímo autora výpočetního prográmku 8) někdo musí zajistit materiál na pořádání, inspirační seznamy dodám 9) na roznos kontrol jsme využili 5 aut a 9 lidí, na sběr kontrol podobně. I tady platí čím víc, tím líp. 10) na Hash house (letos nebyl), potřebuješ noční směny po 2 hodinách (2-3 lidi), pokud máš i zvlášť bufet, tak ještě někoho navíc. Co třeba nakoupit dodám. 11) někoho na zařízení pěkného počasí, na to ale letos nezbyl čas, ani lidi :-) Doufám, že se tímto nechají inspirovat budoucí pořadatelé a 24 let dlouhá tradice MČR v rogainingu, která je druhá nejdelší na světě (po Austrálii), bude pokračovat. Když nás nezastavil ani čínský bacil, věřím, že se podaří překonat i ostych potenciálních organizátorů. Ti samozřejmě mohou počítat s mou pomocí a poradenstvím, stačí jen napsat, zavolat... Přeji vám všem krásné léto, já ho odstartuji o víkendu první post-covidovou návštěvou závodního prostoru Sudetského Tojnárkova Bloudění.

    ČAR info 2020/06-2

    Do nedělní půlnoci máte ještě šanci přihlásit se na letošní MČR v rogainingu za snížené startovné: přihlášky MČR 2020.
    Od pondělka 15. 6. už se vám start prodraží, tak neváhejte. Prodlužovat termín přihlášek není kam, probíhají závěrečné přípravy. Slibované překvapení bude, přivezte si půllitry :-).
    Už tradičně si na závod můžete zapůjčit omezený počet čelovek Lucifer M4/M5 a Lucifer S. Půjčovné 50 Kč se platí na prezentaci, objednávejte prostřednictvím emailu: tojnar@gmail.com. Kdo dřív přijde, zbývá už jen 9 kusů.
    Více informací o čelovkách (světelný výkon, výdrž) najdete na stránkách výrobce www.luciferlights.net.

    I v Polsku...

    začali připravovat denní rogaining na 8 hodin - 27.6. mezi Kladskem a Wroclaví.

    ČAR info 2020/06-1

    Citace z webu rogainingového MČR 2020:
    „Bludné Balvany o víkendu dokončily obhlídku všech kontrol. Závodní trať už získala téměř definitivní podobu, příští víkend vyrážíme lístečkovat. Já mezitím připravil rozpis a přihláškový systém, tak můžete začít naplňovat třístovkový limit :-).“
    Supershromaždiště v Hříměždicích sice nevyšlo, ale hard core start z parkoviště naštěstí nehrozí. Sehnali jsme louku na stanování s nedalekým koupacím rybníkem, objednali mobilní WC i cisternu s pitnou vodou. A možná nabídneme i něco málo navíc. Tož se začněte přihlašovat.

    ČAR info 2020/05-3

    Spustil jsem web MČR 2020: https://mcr2020.rogaining.cz/cs/
    Stavitel trati už začal ověřovat naplánované kontroly v terénu. Já promýšlím, jaká zdravotně hygienická opatření budeme muset realizovat, aby akce proběhla bez komplikací. O pronájmu shromaždiště bude jednat zastupitelstvo Hříměždic 28. května, držte nám palce.

    ČAR info 2020/05-2

    1) Dnes ráno dorazila informace o nově stanoveném datu rogainingového MS. Mělo by se konat o víkendu 14.-15. 8. 2021, viz web:
    https://cal-o-fest.com/#!/
    2) Občas mi píšou lidi, že z nějakého důvodu přestali dostávat mé nepravidelné e-mailové zprávy o dění v ČAR. Předpokládám, že je z odběru odhlásil jejich e-mailový klient, který hromadný e-mail vyhodnotil jako spam. Pro všechny, kteří byli podobně postiženi, je na webu ČAR k dispozici odkaz na Přihlašovací formulář k odběru ČAR News.
    Stačí vyplnit email, jméno (First Name), příjmení (Last Name) a odkliknout Přihlášení (Subscribe v anglické verzi prohlížeče).
    Přihlásit se samozřejmě mohou také noví zájemci, klidně tuto možnost šiřte mezi svými kamarády v OB oddílech či kdekoli jinde.
    3) Od včerejška jsem začal publikovat tyto novinky také na webu ČAR, ať se tam něco děje.

    ČAR info 2020/05-1

    Stále se nevzdávám. Letošní MČR v rogainingu bychom podle aktuálně plánovaného harmonogramu rozvolňování v termínu 20-21. 6. uspořádat mohli, i když ve zjednodušené variantě. Mj. bychom zatím museli stanovit limit 100 startujících pro každou vlnu (6H, 12H a 24), což není problém.
    Počítal jsem, že se povltavské kempy poperou o nabídku hostit 200 osob ještě před prázdninami, ale kupodivu nás nikde nechtěli. Nyní počítáme se třemi variantami:
    1) zastupitelstvo obce Hříměždice odsouhlasí pronájem tábořiště u Kujalova lomu, pak by proběhnul téměř klasický rogáč se stany. Určitě ale nebude Hash House (nejsme schopni dodržet všechny hygienické požadavky) a nejspíš ani pozávodní guláš (výdej 100 porcí z okénka by trval dlouho). Zvažujeme drobné zlevnění startovného.
    2) pokud neuspěju, pohledám dále, bych našel nějaké tábořiště
    3) kolem 21. května začneme připravovat plán C, minimalistickou variantu se startem/cílem “z parkoviště“. Prezentace/vyčítání z auta, bez tisku lístečků a vyhlašování, výsledky jen na webu. Šatny ve vlastních vozidlech, pokusíme se zajistit úschovnu věcí pro lidi bez aut.
    Tak doufejme, že vláda započaté rozvolňování zas nezarazí. Já v nejbližší době připravím web závodu, zrušit ho můžeme vždycky.

    23. Brutus Extreme Orienteering - rozpis

    ... i když ještě nezačala pořádná zima, zveme Vás na první jarní víkend na Rožmitálsko - zatím to vypadá na to, že kompletně celý závod bude tentokrát netradičně v lese - centrum je v Hutích pod Třemšínem, termín 21.-22.3., byl zveřejněn rozpis a můžete se přihlašovat!
    « 1 7 8 9 10 11 12 13 15 21 28 »