Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • ČAR serie 2018 startuje!

    ČAR sérii 2018 zahájí o víkendu 17.-18. 3. Brutus Extreme Orienteering. V každém ze čtyřech závodů seriálu vyhrávají vítězové hlavních kategorií (HH/HD a DD) certifikát opravňující k volnému startu na následujícím závodu série. Vítězové Brutusu tak mohou o týden později zdarma soutěžit na 4. Sudetském Tojnárkovo Bloudění . A kdo vyhraje v Labských pískovcích, může zdarma startovat na červnovém Mistrovství ČR v rogainingu 2018. Na něm si zas můžete vyběhnout MČR HROB zdarma.
    Opět se potvrzuje známé pravidlo, že není důležité zúčastnit se, ale vyhrát! :-).

    4. Sudetské Tojnárkovo Bloudění

    Stejně jako loni si v pátek užijete noční dvouhodinovku, v sobotu závod s limitem šesti hodin a v neděli čtyřhodinovou zábavu na reprintu historické mapy z roku 1850.
    Na našich webových stránkách najdete jak rozpis, tak on-line systém pro příjem přihlášek. Přihlásit se můžete i na jednotlivé etapy zvlášť.
    Pořadatelé se těší na vaší účast.

    Zveřejněn rozpis na Brutus Extreme Orienteering 2018

    Na stránkách letošního BEO je zveřejněn rozpis. První termín přihlášek je do konce února, ale přihlasít se můžete už teď. Letos Vás v tradičním termínu 17.-18.3. čekají nejen pískovcové rokle severního Kokořínska, ale i divoké skalnaté svahy čedičových kopců východního Českého Středohoří.

    Brutus Extreme Orienteering

    Jarní Brutus se pomalinku blíží - zatím jsou pořadatelé, je domluven termín, shromaždiště v Holanech a mapa, všechno v tradiční podobě, rozpis bude po Novém roce na stránce závodu.

    Krakonošův trek

    Tradiční podzimní akce v Krkonoších - přihlášky za nejnižší startovné do 18.9.2017 - tak neváhejte a hlaste se!

    GEZnO 2017

    Již XVI ročník horského extrémního orientačního závodu uspořádají pořadatelé z kartografického vydavatelství Compass v Krynici-Zdroju v termínu 11.-12.11.2017 Bližší informace najdete na stránkách GEZnO

    Mistrovství světa v rogainingu 2017

    Start letošního Mistrovství světa v rogainingu se rychle přiblížil. Již tento pátek 18.8.2017 ve 12:00 hod. lotyšského času, (tzn. v 11:00 hod. středoevropského letního času) vyrazí na svou 24 hodinovou trasu bezmála 1000 závodníků ve 462 dvoučlenných, resp. tříčlenných, týmech z celého světa. Centrum závodu je v jihovýchodní části Lotyšska poblíž trojmezí Lotyšsko/Bělorusko/Rusko a závodní prostor o rozloze více než 300 km2 se nachází v Razna national park. Na této vrcholné světové rogainingové akci má i naše Česká republika nemalé zastoupení, kdy čest ČR a ČAR bude hájit 15 týmů.
    Tento rok budete mít jedinečnou šanci být u toho i z pohodlí domova a sledovat průběžný stav a proběhlou trasu u vybraných týmů on-line. Mezi vybrané týmy se dostalo 8 týmů reprezentujících ČR, z kterých určitě některé pomýšlí na hodnotná umístění ve svých kategoriích. Seznam týmů s GPS se zvýrazněnými českými týmy je uveden tady. Sledujte tedy stránky WRC 2017 a průběžně se dozvíte, jak si naše týmy vedou, kolik již mají v nohách a jaké body se jim již podařilo sesbírat.
    Pro vás pro všechny, kteří se závodu neúčastníte, se vám naskýtá možnost vyzkoušet si plánování a rozvržení trasy a dále sledovat a i typovat a odhadovat, jak si vedou ti nejlepší, kam budou pokračovat a jakou při své volbě trasy zvolili taktiku. Takže ideální program na páteční večer a sobotní dopoledne. On-line přenost bude zveřejněn 2 hodiny po startu.
    Tak neváhejte, sledujte a držte nám pěsti.

    MČR v rogainingu 2017, 24. - 25.6.

    Informace o průběhu příprav naleznete na rogaining2017.cz. Děkujeme vše přihlášeným týmům a těšíme se na další přihlášené, kteří se nebojí opustit svůj komfort a vstoupit do prostoru přírody. Do 29.5.2017 je nejnižší cena startovného, tak toho využijte!
    « 1 8 11 12 13 14 15 16 17 21 28 »