Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • Přihlášky WRC 2016

    Před pár dny skončila první fáze přihlášek na rogainingové MS v Austrálii. Pořadatelé během ní brali 560 lidí (70 % z limitu 800, 20% je rezervováno pro nekvalifikované závodníky, 10 % na divoké karty). Při překročení limitu 560 osob by se mělo losovat pořadí a ti, co se nevejdou, by byli zařazeni na wait list. Přihlásilo se 562 závodniků :-).
    Dohodli jsme se, že nebudeme blbnout, přijaty budou všechny přihlášky z 1. fáze.
    Nyní běži fáze č. 2, během které se může přihlásit kdokoli bez omezení. Přihlášky budou přijímány na principu kdo dřív přijde... až do naplnění 90 % kapacity (rezerva na divoké karty). Takže kdyby se ještě někdo rozhoupal, má šanci, ale v nejbližší době pořadatelé očekávají lavinu australských přihlášek.

    Nové informace o MS 2016

    Přihlášky WRC 2016 v Austrálii budou spuštěny 23. 10. 2015, přesně o půlnoci GMT (londýnské časové pásmo). Kdo chce mít jistotu startu, měl by se zaregistrovavat během 1. fáze přihlášek 23. 10. až 5. 11.). Další informace najdete v pořadatelském newsletteru.

    Pořadatelé MČR HROBu 2015 spustili své webové stránky

    Dne 1. září 2015 byly spuštěny stránky závodu. Zveřejněn rozpis závodu. Přihláškový systém pro přihlášky on-line a ubytování v tělocvičnách na zemi bude zprovozněn v polovině září. Přehlednou nabídku dalších ubytovacích zařízení najdete v záložce Ubytování. V záložce Občerstvení je rovněž nabídka dostupných restauračních zařízení v blízkosti centra závodů. Aby měli všichni závodníci stejné podmínky, zveřejňujeme mapy závodního prostoru vydané naším oddílem. Více najdete zde: web MČR HROB 2015.

    WRC 2015 za severním polárním kruhem

    Bronzové medaile si v kategorii superveteránů vybojovali manželé Horovi a Věrka Hájková se Zuzkou Setínkovou. Ondra Skripnik s Radovanem Čechem skončili 6. overall, 7. místo v kategorii MIX open obadili Aleš a Jana Balcarovi. Výsledky, Route gadget a GPS tracking najdete na webu WRC 2015.

    WRC 2015 - Bulletin #5

    Pořadatelé letošního MS zveřejnili Bulletin #5. Píšu, že je to Bulletin skoro poslední, neboť obsahuje ustanovení, která nejsou v souladu s aktuálně platnými pravidly IRF, popř. představují významné omezení komfortu účastníků MS. IRF se proto usnesla, že IRF Council odhlasuje nařízení, kterým donutí pořadatele zrušit alespoň nejkřiklavější pasáže. Asi nejzávažnějším bodem je snaha prosadit zákaz plánování trasy mimo území kempu, např. v autě. Organizátoři přitom opakovaně odmítají zabezpečit velkokapacitní stany se stoly a lavicemi. Ve čtvrtek jsem s nimi více než 4 hodiny debatoval, ale k ničemu to nevedlo.
    V současnosti se připravuje oprava Bulletinu #5, ke hlasování dojde ještě tento týden a dokument pak vystavíme na webech IRF a národních asociací. Sím zůstaňte na příjmu.

    Přihlášky na WRC 2016 v Austrálii

    Přihlášky budou spuštěny 23. 10. 2015, přesně o půlnoci GMT (londýnské časové pásmo). Počet přihlášených osob bude omezen na 800 osob a očekává se, že tentokráte seznam předkvalifikovaných závodníků bude opravdu využit. Podrobnosti si můžete přečíst v oběžníku.

    Rogaine Course Setting and Vetting Workshop after WRC2015

    On Monday 24 August and Tuesday 25 August 2015 a 2 day workshop will be presented at the event centre of WRC2015 in Kiilopää, Finland with a mix of theory and field practical sessions to discuss rogaine course setting/vetting processes and approaches. There will be a combination of larger group presentation/discussion and smaller groups with an experienced coach to spread ideas on course setting techniques and philosophy between different areas of the world.
    Theory sessions will cover issues such as:
    - area selection, permissions and access
    - level of competition - local, national, international
    - map - scale, accuracy
    - armchair setting - control distribution, course structure
    - setting - checking and taping control sites
    - vetting - checking setters work, negotiate changes if required
    - use of GPS
    - final map - point allocation
    Workshop sessions will put these ideas into practice with group discussions over the 2 days. WRC, regional and national championship courses will be used as case studies.
    Field sessions will cover:
    - field setting - map accuracy, taping, checking various approaches, moving controls
    - take armchair courses and tape on map in small groups
    - swap courses with another group and vet
    - discuss setting and vetting process and issues with matching group
    It will be important to have sufficient experienced setters working with participants. Ratio of coaches to participants 1 for 3-5 people.
    There may be a nominal charge to cover material costs and possibly catering.
    If you are interested as either a participant or coach please contact David Baldwin by e-mail to: wrc.workshop2015@act.rogaine.asn.au

    Strzelinské rogainingy

    Od severních sousedů přišla pozvánka na tradiční noční 8-hodinové rogainingy - letní Siapula rogaining 13.-14.6 ve Szklarach a podzimní 'Szlakiem opadlych lisci' v termínu 21.-22.11. Start večer, konec k ránu, rozpis v češtině, okolo hodiny cesty od Náchoda nebo Opavy ...
    « 1 8 15 16 17 18 19 20 21 28 »