Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • Brutus Extreme Orienteering 2014

    Již v sobotu 15.3.2014 odstartuje tradiční předjarní dvouetapový závod Brutus Extreme Orienteering 2014 v rogainingu na 6 a 5 hodin. Centrum závodu je v sokolovně v Železném Brodě a přihlášení závodníci se mohou těšit na krásné ale kopcovaté prostředí severní části Českého ráje v oblasti Malé Skály a vrchu Kozákov, který je zároveň nejvýše položeným místem závodního prostoru. Specialitou pro tento ročník připravili pořadatelé tím, že pro sobotní část je neznámé místo startu, tzn. až cestou autobusem směrem na start sobotní etapy budou moci závodníci postupně přehodnocovat své plány na trať podle toho, jakým směrem autobus vyrazí z centra závodu. Podle aktuálního seznamu přihlášených se na start postaví 62 týmů ve 4 kategoriích (HH, HD, DD a TUR). Pokyny si můžete přečíst zde. Pořadatelé se již na nás závodníky moc těší.

    4. Skirogaining zrušen

    Pro nedostatek sněhu v Orlických horách jsou pořadatelé nuceni 4. přeshraniční skirogaining, a to bez náhrady. Doufáme, že příští rok budou sněhové podnmínky příznivější.

    Prague Spring Open score

    Stejně jako v loni se na jaře můžete těšit na další rogaining na 6 hodin - prvomájový Prague Spring Open score na Brdech. Na začátku května to bude skvělá příležitost potrénovat na vrcholové závody sezóny - ERC 2014 v Estonsku a tradiční Mistrovství ČR v rogainingu. Více informací o letošním Prague Spring Open score na Brdech se dozvíte na stránce závodu.

    BRUTUS EXTREME ORIENTEERING

    Vyšel rozpis na tradiční jarní závod Brutus Extreme Orienteering 2014, který letos proběhne o víkendu 15. a 16. března v Českém ráji v okolí Malé Skály. Za centrum si pořadatelé vybrali turistickou ubytovnu v Železném Brodě. Jak již bývá zvykem, tak se závod běží jako dvoudenní rogaining s časovým limitem 6 hodin v sobotu a 5 hodin v neděli. Podrobnější informace a čerstvé zprávy z probíhajících příprav naleznete na stránce závodu.

    Bedřichovská pětihodinovka - B5h

    Premiérový letošní rogaining je již minulostí. V neděli 26.1.2014 proběhla v Jizerských horách premiérová běžecká Bedřichovská pětihodinovka jako náhradní závod za plánovaný skirogaining z důvodu nedostatku sněhu. Za krásného, ale značně mrazivého, počasí se na startu sešlo přes 30 dvojic v závodě na 5 hodin a 10 dvojic v ukázkovém závodě v rogainingu na 2 hodiny. Trať byla postavena velice zajímavě, takže si to všichni zúčastnění dostatečně užili. Nejlepší týmy urazili ve sněhu a kopcích přes 40 km. Výsledky si můžete prohlídnout zde.
    Tradiční zimní verzi na lyžích se zatím stále předpokládá s přeložením na 16.2.2014, pokud napadne dostatek sněhu v Jizerských horách a zároveň nebude sníh na Vysočině. Více o B5h na stránkách závodu B5h.

    Bedřichovská pětihodinovka - B5h

    Populární zimní skirogaining v Jizerských horách Bedřichovská pětihodinovka se v plánovaný termín 26.1.2014 poběží bez lyží jako klasický rogaining na 2 nebo 5 hodin. Zimní verzi na lyžích se zatím předpokládá přeložit na jeden z pozdějších termínů - buď na 16.2.2014, pokud napadne dostatek sněhu v Jizerských horách a zároveň nebude sníh na Vysočině, příp. na nějaký z březnových termínů. Více na stránkách závodu B5h.

    4. přeshraniční skirogaining přeložen na březen

    Kvůli nepříznivým sněhovým podmínkám jsme nuceni přesunout termín 4. přeshraničního skirogainingu na první březnový víkend. V nejbližší době zaktualizujeme web závodu. Pokud Vám nový termín nevyhovuje, napište nám, že chcete přihlášku zrušit. Startovné Vám bude vráceno v plné výši.

    IRON ROGAINING Želazko 2014

    O víkendu 26. až 27. dubna pořádá klub Compass Krakow rogainingový závod v Želazku u Krakowa. Terén slibuje vápencové skály a romantické zříceniny, pořadatelé vypsali kategorie 6, 12 a 24 hodin. Detaily najdete na webu závodu.
    Ideální by bylo, kdyby se podařilo zaplnit aspoň mikrobus (trasa Praha-Brno-Ostrava-Zelazko). Případní zájemci nechť po přihlášení kontaktují Věrku Hájkovou: gugpacenpo@seznam.cz.

    Pavel Paloncy vyhrál The Spine Race

    Tento týden se koná ve Velké Británii 268 mil (430 km) dlouhý ultra trail závod "The Spine Race", který má příznačný přívlastek „Britain’s most brutal race“. Závod trvá nepřetržitě a pro zdolání této trasy je stanoven limit 168 hodin. Pavel Paloncy je již v cíli a závod dokončil na prvním místě. Dnes večer v hlavní relaci zpráv na FTV PRIMA (minuta 5:30-7:50) bude o Pavlovi vysílána krátká reportáž.

    ERC 2015

    12. Mistrovství Evropy v rogainingu v roce 2015 (ERC 2015) bude v České republice v Novohradských horách. Evropští zástupci v IRF vybrali nabídku ČAR na uspořádání ERC 2015 v České republice. Hlasovalo se mezi ČR a Ukrajinou, výsledný poměr hlasování zní 8:5 pro Českou republiku.
    « 1 8 15 19 20 21 22 23 24 25 28 »