Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • Zimní/jarní závody 2014

    V sekci Závody najdete informace o tradičních závodech, které budou, i když bude/nebude sníh... - rozpis na Krakonošův trek (22.-23. února) a termin Brutus Extreme Orienteering (15.-16. března, Maloskalsko).

    Přání do Nového roku 2014

    Prezídium ČAR přeje všem svým příznivcům, členům a účastníkům závodů v horském OB, rogainingu a dalších extrémních navigačních závodů do Nového roku 2014 mnoho sil, skvělé pocity z dosažených cílů a minimun času strávených v bludném kruhu. Zachovejte nám přízeň a jezděte na naše a další podobné akce.

    ERC 2015

    Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu se přihlásila prostřednictvím oddílu Stavební fakulta Praha do výběrového řízení na pořadatele a hostující zemi pro 12. Mistrovství Evropy v rogainingu (ERC 2015). V termínu se do výběrového řízení přihlásila spolu s ČAR ještě Ukraina s terénem v poušti a písečných dunách poblíž Černého moře. Nyní probíhá prostor pro doplňující dotazy evropských zástupců a přihlížejících zemí v IRF a hlasování má být spuštěno po 6. lednu 2014. Pevně věříme, že se Evropský šampionát poprvé podívá i do České republiky, kde zatím žádné neproběhlo, avšak již jsme uspořádali 2 Mistrovství světa - WRC 2002 a WRC 2012. Podrobnosti lze sledovat na stránkách IRF.

    4. přeshraniční skirogaining

    4. přeshraniční skirogaining se v případě příznivých sněhových podmínek uskuteční o víkendu 18. – 19. ledna 2014. Oproti minulým ročníkům pro vás chystáme namísto jedné etapy hned dvě, a závod se nepojede v Krušnohoří, ale v Orlických horách. Na webu závodu už máte dostuponé základní informace o chystané akci, rozpis a přihláškový systém.

    Přihlášky WRC 2014 přede dveřmi

    Na webu http://wrcq.rogaining.cz/events byl zveřejněn přehled všech předkvalifikačních závodů (PQE) pro 12. mistrovství světa v rogainingu, které se bude konat roku 2014 v USA. Zároveň je k dispozici seznam všech závodníků, kteří mají zajištěnu přednostní kvalifikaci dle schválených přihláškových kritérií.
    První fáze přihlášek bude spuštěna v pátek 1. 11. Všichni, kdo chtějí využít status předkvalifikovaného závodníka, se musí zaregistrovat během 1. fáze, tzn. do 15. 11. 2013.

    Spadaným listím...

    Zveme Vás na soutěž "Stezkou padajícího listí" Rogaining, která se bude konat v Střelínském pohoří (50 km od hranic s Českou republikou) v noci 16-17. listopadu 2013. Bude to rogaining s 10-hodinovým časovým limitem. Informace na webu závodu
    noční rogaining kousek od Kladska - rozpis je v češtině!

    HROB letos na jihu

    Nejjižnější obec v ČR? Vyšší Brod, odpovídají správně žáci základních škol. A právě tam je situováno centrum letošního MČR v horském OB (zkrátka HROB). Čekají vás milé šumavské kopce, meandrující potoky i smutné pozůstatky předválečných vesnic. Přijeďte si zaběhat do končin turisty neobjevených, ale horskému OB zaslíbených. Rozpis a další informace najdete na webu závodu.

    Krakonošův trek

    Tradiční Krakonošův trek se koná ve Staré Pace, na stránce závodu je rozpis. Závod bude uspořádán opět jako rogaining, přihlášky online na stránkách závodu.

    WRC 2013 - Rusko

    11. mistrovství světa v rogainingu se konalo v Rusku. Titul bez rozdílu vah obhájili bratři Ensaarové z Estonska, celkově 11. se umístili M. Seidl se Š. Skripnikem. Více viz celkové výsledky. Jury musela řešit několik protestů, nakonec ovšem výsledky potvrdila v původním znění. Jednání některých týmů a doprovodných osob však bylo minimálně na hraně a IRF bude muset zareagovat úpravou rogainingových pravidel. Podrobnosti se můžete dozvědět z finální zprávy jury, nebo od Míry Seidla, který v jury byl, a měl to potěšení tyhle věci řešit.
    « 1 8 15 20 21 22 23 24 25 26 28 »