Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • Krakonošův trek 10. ročník

    Dnes jsme zveřejnili rozpis 10. ročníku zimního Krakonošova treku a zároveň byly spuštěny přihlášky. Termín 16. - 17. 2. 2013 - vše o závodě na kratrek.maweb.eu

    PF 2013 - Nový rok

    Všem našim partnerům, kteří nás v právě ukončeném roce 2012 podporovali a pomohli nám úspěšně uspořádat 10. Mistrovství světa v rogainingu mockrát děkujeme a přejeme všechno nejlepší a hodně sil v Novém roce 2013.
    Všem příznivcům extrémních navigačních závodů přeje Prezidium ČAR do Nového roku 2013 hodně zdraví, síly a krásných sportovních i jiných nevšedních zážitků při všech akcích v rogainingu, horském orientačním běhu i sportovním trekingu.

    3. Česko-německý skirogaining

    Další ročník extrémního lyžařského závodu jsme ve zdraví přežili, ikdyž někteří ne zcela bez šrámů, viz fotogalerie závodu. Všem zúčastněným patří respekt, počasí bylo opravdu extrémní. Mráz, ledovka, déšť... Min. dva týmy se mi omluvily, že kvůli náledí vůbec nevyjely z domu. Ve výsledcích se nakonec objevilo 60 závodníků, z toho 36 z Čech, 23 z Německa a 1 z Polska. Trestnými body za překročený časový limit bylo penalizováno 11 z celkem 27 týmů. 6 družstev si závod protáhlo o více než 30 minut, takže byly diskvalifikováni. Dalších 5 dojic závod vzdalo a do cíle dorazili s cizí pomocí. Jeden tým použil lanovku, 4 další autostop. Jedno družstvo prý dokonce stoplo auto, ve kterém už seděl konkurenční skirogainingový tým :-).

    3. Česko-německý skirogaining

    Sezóna letních závodů skončila, ale na obzoru se již rýsují zimní extrémní radovánky. Krušnohorký rogainingový klub stále doufá, že ještě letos v prosinci uspořádá již třetí ročník Česko-německého skirogainingu. Pokud se vyplní předpověď počasí, tzn. napadne dostatek sněhu a ten vydrží, odstartujeme tento oblíbený závod v sobotu 15. 12. 2012. Centrum bude stejné jako loni, tedy horský hotel Emeran na Klínech v Krušných horách.

    MČR HROB

    Tým Inov8tujem Bořanovo sádlo, vítězi kategorie HH: Jan Procházka a Jan Šedivý, měl po dvou dnech, více jak 52 km a 383.13 minut v cíly náskok skoro 6 a půl minuty na druhý tým mapy.cz (Pavel Kubát a Petr Losman), třetí klacky.cz (Tomáš Udržal a Štěpán Skripnik) ztráceli už 45 minut. Kategorii DD ovládl jasně tým Nounejms (Radka Brožková a Michaela Gomzyk Omová), druhý tým Chvostoskoci (Šárka Svobodná a Dominika Plochová) ztrácel půl hodiny, třetí tým A jsme v tom (Denisa Kosová a Jana Knapová) ztrácel skoro 70 minut. Smíšenou kategorii HD vyhráli Matrasovi (Kateřina a Tomáš), druhý Nisa tým (Ďuňďa a Tereza Zuzánkovi) ztrácel necelých 6 minut. Třetí v cíly Wombats (Dana Šafka Brožková a Jan Šafka) ztráceli hodinu. V kategorii veteránů HH40 zvítězili Vykradači HROBů (Aleš Stránská a Martin Vacek), veteránky vyhrály Divy (Dana Hrstková a Iva Švecová). Smíšené veterány vyhrálo Rajče (Zdeněk Rajnošek a Zuzana Čechová). Horský víkend v Moravském krase dokončilo celkem 171 týmů. Všechny informace, zajímavosti, mapy naleznete na stránkách závodu. Pro zajímavost nejdéle byl v lese team Knedlíků s časem 1 018 minut, 17 hodin v lese, a oba dva dny dobíhali už za tmy!

    Hroby

    Ve druhém termínu nejen, že je startovné dražší (+200kč), ale z důvodu tisku, už nemusí zbýt mapy na každého! Tak neváhejte a hlaste se! Zážitky budou velké!

    MČR HROB

    K dnešnímu dnu je přihlášeno 185 dvojic závodníků. Termín přihlášek vyprší už za 5 dní! Není už příliš času váhat nad přihláškou. Přihlásit se můžete přímo tady. A už byly odtajněny parametry tratí. Na ty nejdrsnější čeká o víkendu 52 km a přes 2 km převýšení. A na ostatní? Na stránkách také můžete přečíst rozhovor se stavitelem tratí, shlédnout video, co ten Hrob je zač, a plno zajímavých informací. A pozor! Nemáte s kým běžet a přesto byste rádi běželi? Nevadí! Máme pro Vás burzu parťáků! Třeba tam najdete parťáka na závod nebo i na dýl? ;-)
    « 1 8 15 21 23 24 25 26 27 28 »