Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • ČAR info 2022/09-2

    1) Shromaždiště pro letošní MČR HROB se mi dnes podařilo domluvit v autokempu Osek pod Krušnými horami. Prodlouží si kvůli nám sezonu, chatky a bungalovy (nevytápěné) bude možno objednat v přihlášce, stejně jako stravenky na pořadatelské jídlo (rovněž předdomluveno).
    Další ubytování snad dojednám v sobotu, a pokud nepropukne šílenství covidové nebo Tojnarovo, mapu i tratě do závodního víkendu 5. – 6. 11. 2022 snad nějak narychlo vyčaruju. Potřebuji však sehnat pár dobrovolníků na přípravu (jeden až dva mapovací víkendy) a pořádání závodu. Zadarmo pořadatelům poskytneme nejen stravu, ale též vstup na koncert Petra Linharta v kostele Nanebevzetí Panny Marie (předběžně domluveno). Tož se mi hlaste.

    2) Pořadatelé letního Kraktreku vás zvou do Vrchlabí na 21. ročník, který proběhne o víkendu 1. - 2. 10. 2022.

    3) Spustil jsem webovky dalšího posledního ročníku Sudetského Tojnárkova Bloudění , zatím jen s úvodní upoutávkou. Po letech se vrátíme na Novou Ves, snad nás tentokráte pustí i do Německa.

    ČAR info 2022/09-1

    1) Třetí MS v rogainingu organizované v naší republice se vydařilo. Přes překážky kladené dnešní neklidnou dobou se závodu zúčastnilo necelých více jak 550 závodníků z 22 zemí světa. Nejpočetnější výpravou překvapivě nebyli Češi, nýbrž Lotyši.
    Kdyby některý tým chtěl obejít všech 86 kontrolních bodů, které pro ně stavitel Zbyňa Krejčík připravil, musel by zvládnout 130 kilometrů vzdušnou čarou a 7000 m převýšení k tomu. I ty nejzdatnější týmy tak musely část kontrol vynechat, aby se vyhnuly penalizaci za překročení čtyřiadvacetihodinového časového limitu. Ohlasy byly vesměs nadšené, atmosféra na shromaždišti báječná. Velké díky všem, kteří se na ní podíleli, ať už organizačně, nebo svou účastí.
    Výsledky MS už jsou nyní oficiální.

    2) V rámci mistrovství proběhnul tradiční mítink IRF. Prezident Matt Bixley referoval o připravované změně pravidel, že o zařazení do věkové kategorie by stejně jako u orienťáku rozhodoval rok a ne den narození.
    Já nadnesl myšlenku, že světový šampionát juniorských kategorií by neměl být 24hodinový, ale třebas šestihodinový. Předpokládám, že by se navýšila účast mladých, ještě nezničených tělesných schránek.
    Byli jsme informováni, že Mistrovství Evropy letos nebude, uskuteční se až v roce 2023 ve Finsku.
    Nejbližší světový šampionát proběhne v USA.
    Už poněkolikáté jsme neúspěšně zkoušeli vyřešit neobsazené místo Promotion Managera IRF. Zvažuje se, že by IRF tuto pozici, která má mj. na starosti webovky a jiná média, zaplatila na částečný úvazek.

    3) MČR HROB bude! Zatím je znám termín, 5. – 6. 11. 2022. Nápad na shromaždiště si zatím schovám v hlavě, držte mi palce, ať ho mohu brzo zveřejnit.

    ČAR info 2022/07-1

    1) V přihláškách MS v rogainingu přibývají už jen jednotlivé týmy. Evidujeme ale též zájem pár jedinců, kteří by rádi běželi, ale nemají s kým.
    První případ, osmnáctiletý Australan, původně chtěl běžet na výsledek s někým namakaným, nyní po prodělaném Covidu se spokojí i s někým méně soutěživým.
    Dále zájemce je zkušenější, přes 70 let. Francouz se zkušenostmi se závody ve Francii i Španělsku.
    Pokud máte zájem procvičit si jazyky, ozvěte se mi. Dám vás dohromady.

    2) V pátek15. 7. stopneme objednávky oficiálních triček WRC 2022. Zbývá již jen pár dní na objednání tohoto cenného suvenýru.

    ČAR info 2022/06-2

    1) V Hnátnicí úspěšně proběhlo Mistrovství České republiky v rogainingu. Výsledky závodu plus nějaké fotky najdete na webu závodu.

    2) Zítra končí možnost nejlevnějších přihlášek na doprovodný šestihodinový závod při rogainingovém MS 2022 .

    3) Byly spuštěny objednávky oficiálních triček WRC 2022. Závazné objednávky budeme přijímat jen do 15. 7. 2022, vzhledem k napjatému rozpočtu závodu objednáme jen minimum kusů navíc. Tož neváhejte a zajistěte si tento cenný suvenýr.

    ČAR info 2022/06-1

    Skončil první termín přihlášek WRC 2022 za nejlevnější startovné. Na webu MS v rogainingu 2022 byl zveřejněn Bulletin #3 s informacemi o doprovodném šestihodinovém rogainingovém závodě. Záměrem je nalákat závodníky, kteří si netroufají týrat tělo celých 24 hodin, ale rádi by zažili atmosféru světového rogainingového šampionátu. V ceně startovného je kromě mapy zahrnuto též parkovné, kempovné, půjčení čipu i pozávodní jídlo. Tož se hlaste.

    ČAR info 2022/05-2

    V úterý 31. 5. 2022 končí možnost přihlásit se na letošní rogainingový šampionát na Paprsku za nejnižší startovné. Pro ty, kteří se před začátkem podzimní sezóny nechtějí unavit na trati mistrovské čtyřiadvacetihodinovky, spustíme začátkem června přihlášky na doprovodný šestihodinový závod. Přihláškový formulář i veškeré informace o akci najdete na webových stránkách závodu.
    Sledujte též facebook šampionátu.

    ČAR info 2022/05-1

    1) Na webu Mistrovství světa v rogainingu 2022 byl publikován dlouho očekávaný bulletin č. 2. Trošku jsme poopravili časový program závodu a zveřejnili informace o pořadatelské dopravě do centra závodu a zpět.

    2) Přihlášky letošního MČR v rogainingu se zatím plní jen pomalu. Dle stavitele závodu se můžete těšit na 64 kontrol, které můžete všechny oběhnout, pokud zvládnete 140 km během 24 hodin.

    ČAR info 2022/04-4

    Reportáž z letošního Sudetského Tojnárkova Bloudění dnes odvysílala ČT Sport v rámci pořadu "Sport v regionech".
    Po zkušenosti s loňským rozhlasovým interview, kdy mne redaktor utnul, jsem se snažil mlít co nejrychleji, abych řekl vše, co mám na srdci. Nakonec to myslím dopadlo docela dobře. Zdařilý byl jak výběr týmů pro interview, tak i odhad, kde stihneme nafilmovat lidi v terénu. Povedlo se to dokonce na třech místech během jedné hodiny :-).

    ČAR info 2022/04-3

    1) Web MS v rogainingu 2022 dostal nový, modernější kabát. Přihlášky za nejlevnější startovné budou prodlouženy do 31. 5. 2022.
    Kvůli Covidu a válce na Ukrajině očekáváme nižší účast, chybět bude i poměrně dost špičkových týmů z Ruska a ze zámoří. Šance na dobré umístění bude letos opravdu mimořádná.

    2) Na webu Sudetského Tojnárkova Bloudění byly zveřejněny předběžné výsledky i odkaz na Playmap, kde si můžete prohlédnout tratě a postupy zúčastněných týmů.
    Natáčela nás televize, reportáž by měla být odvysílána ve čtvrtek 28. 4. na ČT Sport, pořad Sport v regionech, a měla by se časem objevit i v archivu.

    ČAR info 2022/04-2

    1) Letošní Noční můry proběhly za extrémního počasí. Padal sníh, stromy, naštěstí závodníci nepadli a všichni v pořádku dorazili do cíle.

    2) Dnes končí první termín přihlášek na Sudetské Tojnárkovo Bloudění. Jak dokazují fotky z terénu, také letošní kontrolní body nabídnou lukulské hody s mnoha chody přírodních krás. Přesto se nám startovní listina zatím plní jen pomalu. Zkusíme tedy ještě termín posunout až do pátku 15. dubna. Poté už ale budeme muset stopnout příjem objednávek jídla.

    3) Byly spuštěny přihlášky MČR v rogainingu 2022

    4) MS v rogainingu 2022 má nyní faceboookovou stránku.
    « 1 2 3 4 5 6 7 8 15 21 28 »