Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • ČAR info 2022/04-1

    1) Můry byly vyprodány do šesti minut, nyní už se můžete přihlásit jen na wait list. Startuje se příští pátek 8. 4. 2022 z Bečova nad Teplou.

    2) O týden později pořádá Petr Šilhánek MTBO a pěší závod rogainingového typu Drsoň – Měkoň.
    Start a cíl v Březové-Oleško, v cíli bude připravena sudová Plzeň, chléb a vuřty...

    3) Již za týden v neděli 10. 4. končí první termín přihlášek na Sudetské Tojnárkovo Bloudění, uzavřeme rovněž objednávky jídla. Zatím to vypadá na velmi komorní účast, tradiční cenu z pivovaru Ossegg by asi dostali všichni přihlášení. Máte ještě týden na to se polepšit :-).

    4) Konečně můžeme zveřejnit web letošního MČR v rogainingu. Uskuteční se v tradičním termínu 25. až 26. 6. 2022 v Hnátnici u Ústí nad Orlicí. V nejbližší době bude publikován rozpis a spuštěny přihlášky.

    5) Přípravy Mistrovství světa v rogainingu se dostávají do další fáze. Během Velikonoc bude stavitel tratí Zbyňa Krejčík organizovat probíhání tras. Nocleh zajištěn ve Starém Městě pod Sněžníkem, hledáme zájemce (nejen) z blízkého okolí (Olomouc, Šumperk…), kteří by byli ochotni stát se součástí přípravného týmu MS. Další výjezdy budou následovat a veškeré úsilí vyvrcholí během posledního srpnového týdne, kdy budeme v borůvkovém ráji na Paprsku světový šampionát pořádat. Zájemci o zapojení do pořadatelských aktivit nechť se mi ozvou na mail: tojnar@gmail.com, nebo zavolají na mobil: 739 548 142. Klidně i ti, kteří už se mi hlásili. Einmal ist keinmal :-).

    Výběrová řízení na pořadatele akcí ČAR v roce 2022-2024

    Prezídium ČAR vypisuje po menší odmlce výběrová řízení na pořadatele akcí ČAR v roce 2022 - 2024:
    1) Mistrovství ČR v horském OB 2022 - podmínky pro přihlášení naleznete zde
    2) Mistrovství ČR v rogainingu 2023 - podmínky pro přihlášení naleznete zde
    3) Mistrovství ČR v horském OB 2023 - podmínky pro přihlášení naleznete zde
    4) Mistrovství ČR v rogainingu 2024 - podmínky pro přihlášení naleznete zde
    5) Mistrovství ČR v horském OB 2024 - podmínky pro přihlášení naleznete zde

    Zájemci o přihlášení do výběrového řízení na pořadatele závodů ČAR v letech 2022-2024 mohou zaslat svoje žádosti na příslušnou adresu uvedenou v podmínkách (viz výše) do dat uvedených v podmínkách.

    Pro ty všímavější z vás, kterým ve výpisu chybí MČR v rogainingu v roce 2022, mám krátkou informaci, že tento závod se už připravuje na tradiční červnový termín. Brzy se dozvíte více.

    ČAR info 2022/03-2

    1) První závod ČAR série 2022, Brutus Extreme Orienteering, je za námi. Výsledky najdete na webu závodu.

    2) Blíží se start Nočních můr Dnes ve 22:00 budou spuštěny přihlášky, přičemž limit 100 účastníků se většinou ihned zaplní. Tak neváhejte.

    3) Pokračuji v přípravách letošního Sudetského Tojnárkova Bloudění. Připomínám, že vítězné týmy všech třech open kategorií Brutusu 2022 mohou v závodě startovat zadarmo. Účasti nebudete litovat. Neudržel jsem se a pro závod jsem našel poměrně dost zatím nepoužitých kontrol. Protože jsou krásné :-). Nyní zanáším fáborky, ověřuji kontroly a fotím. Mrkněte na fotky z probíhání.
    Pro exhibicionisty - televize v sobotu fakt přijede :-).

    Brutus Orienteering 2022

    Tradiční jarní termín Brutus Exteme Orienteering 2022 se začíná blížit, tak se probouzejí i pořadatelé a zvou Vás na 19.-20. března pod Orlickou přehradu do Solenic. Domlouvají shromaždiště, vybírají pro lampiony pěkné vyhlídky nebo rokle a postupně připravují rozpis ...

    ČAR info 2021/12-2

    I těsně před Štědrým večerem nepřestávám se spouštěním :-), po webových stránkách a přihláškách rogainingového MS 2022 přivedl jsem na svět také webovky STB 2022.

    Na světový šampionát se zatím hlásí jen minimum týmů, snad se situace zlepší po Novém roce.

    Tak si ve zdraví užijte nadcházející svátky.

    ČAR info 2021/12-1

    1) Jelikož o tom, jak bude vypadat situace příští rok, máme již delší dobu zcela jasno – víme úplné ho… :-), rozhodli jsme se spustit web srpnového MS v rogainingu, které mám tu čest ředitelovat.

    Vše podstatné se dočtete v Buletinu #1. Entry Criteria, která v době předcovidové zajišťovala přednostní přihlášení předkvalifikovaným závodníkům, ani nečtěte. Budeme jak Smrt brát každého a přitom se tvářit, jako že je vše při starém :-). Držte mi palce, ať se zadaří toho 11. 12. 2021 spustit přihlášky.

    2) V emailové schránce mi přistála pozvánka na prý už třetí maďarský rogaining v termínu 6. 3. 2022. Les kousek od Budapešti se mi zdá poměrně malý, ale akát tuží kůži :-).

    3) Jako přílepek pro příznivce ještě více alternativních extrémních sportů přidávám pozvánku na tradiční panákáč, který se v poněkud komornější a zkrácené podobě uskuteční v sobotu 11. prosince 2021. Sledujte novinky na webu.

    Přeji hodně zdraví a poklidný Advent.

    ČAR info 2021/11-2

    1) Letošní 25. MČR HROB v Jizerkách máme úspěšně za sebou. Na jeho webu byl zveřejněn odkaz na krátké video, natočené během akce.

    2) Od teďka už se pilně věnuji přípravám Mistrovství světa v rogainingu, které bude ČAR pořádat 26.-27. 8. 2022 na Česko-polském rozmezí (Rychlebské hory/Králický Sněžník) se závodním centrem na Paprsku.
    Momentálně hledám dobrovolníky, kteří by byli ochotni obětovat část svého volného času na rozjetí internetových stránek závodu, asi v česko-polsko-anglické mutaci.
    Kromě překladatelů a kontrolorů textu bych rád našel někoho, kdo ovládá základy html/ markdown, abych aspoň část přípravy webu mohl svěřit někomu jinému. A úplně nejlepší by bylo, kdyby se mi přihlásil místní znalec, který web naplní informacemi o atrakcích v okolí.
    Časem budeme formovat i pořadatelský tým, doufám, že i na tohle se přihlásí dostatek zájemců. Pořádání rogainingu je zábava, a při MS máte šanci najít nové kamarády z celého světa.
    Zájemci, sím hlaste se mi na email: tojnar@gmail.com
    « 1 2 3 4 5 6 7 8 15 21 28 »