Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • ČAR info 2021/11-1

    25. MČR HROB v Jizerkách už ťuká na dveře. Kontroly už jsou olístečkované, mapy a diplomy vytisknuté, tak teď aspoň doplňujeme zásoby vody v lese.

    A připravujeme pokyny. Dozvíte se z nich mimo jiné i to, že v sobotu od 19:00 proběhne na Potkávárně Konference ČAR. Zúčastnit se jí může každý člen ČAR, prosím všechny, ať nás podpoří, když už ne účastí, tak aspoň podpisem do prezenční listiny. Bude k dispozici na prezentaci. Detailly se brzy objeví na webu ČAR.

    ČAR info 2021/10-2

    1) V sobotu vystartují do lesů v okolí Třemšína účastníci letošního Brutus Extreme Orienteering.

    2) Přihlášky na 25. MČR HROB v Jizerkách budou v neděli 24. 10. s největší pravděpodobností uzavřeny. Kvůli naplnění limitu už budeme přijímat přihlášky pouze v případě, že nějaký tým účast odřekne, nebo včas nezaplatí.

    ČAR info 2021/10-1

    1) 25. MČR HROB zveřejnilo na svých webových stránkách rozpis a spustilo přihláškový systém. Můžete se těšit na náročné, ale krásné tratě v okolí Potkávárny U havrana.
    Počty postelí v režii pořadatele jsou omezené, např. na Potkávárně zbývá už jen 6 posledních lůžek. Platí princip kdo se dřív přihlásí, bude bydlet.

    2) Do všech tří etap 7. Tojnárkova Bloudění vystartovalo celkem 166 závodníků z Čech, Německa, Ruska a Lotyšska. Výsledky, mapy i závodní postupy zúčastněných týmů najdete na webu STB 2021.

    3) 1. října 2021 večer vyletěly Noční Můry.

    4) Po nich už se na závodníky těší pořadatelé letního Kraktreku (9. - 10. 10. 2021 ve Vrchlabí).

    5) Na stránce letošního Brutus Extreme Orienteering najdete rozpis, informace o ubytování a odkaz na přihlášky. Do lesů okolo Třemšína vás na víkend 23. - 24. října 2021 zvou pořadatelé Vláďa, Pavel a Magda.

    ČAR info 2021/09

    1) Přihlášky na letošní Sudetské Tojnárkovo bloudění končí již v pátek 17. 9. Ten samý den musíme nahlásit a zaplatit porce objednané stravy v jediné místní funkční restauraci v Černicích. Takže máte již jen pár dní na přihlášení a objednání jídla.
    Zároveň vám tradičně nabízíme zapůjčení max. 5 kusů čelovek Lucifer. Zájemci pište na: tojnar@gmail.com

    2) Týden před Blouděním vás Bratrstvo Žďárských vrchů zve na jubilejní desátý ročník Osmistovek Žďárských vrchů.

    3) První říjnový víkend vyletí Noční Můry a po nich už se na závodníky těší pořadatelé letního Kraktreku (9. - 10. 10. 2021 ve Vrchlabí) a Brutus Extreme Orienteering 2021 (23. - 24. 10. Hutě pod Třemšínem).
    Krásné Mariánské léto přeje
    Honza Tojnar

    8istovky Žďárských vrchů

    Jubilejní 10. ročník akce 8istovky Žďárských vrchů se uskuteční v sobotu 18. 9. 2021 Veškeré info zde: https://bratrstvo-zdarskych-vrchu.webnode.cz/osmistovky-zdarskych-vrchu/rozpis/

    ČAR info 2021/08

    1) Prázdniny končí a již jen dva týdny zbývají do ukončení prvního termínu přihlášek letošního Sudetského Tojnárkova bloudění. Moc přihlášených týmů zatím neevidujeme, snad se počty účastníků brzy navýší.
    Při zavádění prvních kontrol jsem pěkně zmoknul, ve přihlášek letošního fotogalerii přibyly pouhé dvě fotky. Debata s domorodými pamětníky v závodním centru (Černická hospoda) se protáhla až do zavíračky, vytěžil jsem z ní další poučnou kapitolku pro rub mapy. A také mi byl představen pes, který umí počítat. Za piškoty (chlebem se ošidit nenechá) dokáže zaštěkat přesně tolikrát, kolik mu jeho pán ukáže prstů. Umí jen do deseti a jeden prst se mu musí ukázat jakkoli, jen ne zdviženým prostředníkem. To se pak naštve a rozštěká nekontrolovaně. Mrkněte na krátkou videoukázku.

    2) O slovo se hlásí i Noční Můry a vzkazují:
    Termín 1. října 2021 platí, a protože volby jsou v kalendáři až za ním, věřím, že další covidle už nám do toho nikdo nehodí. Letošní můry budou ale stejně poněkud výjimečné. Dvě vlny karantén a omezení letošní cílový penzion bohužel nepřežil a nová majitelka právě rozjíždí celkovou rekonstrukci. Vhodné cílové objekty v okolí prakticky nejsou a tak abych nemusel zahodit většinu naplánované trasy, vyšlo z toho řešení v podobě výjimečného okružního ročníku z Bečova do Bečova. Penzion Stará pošta, kde jsme předloni končili, tedy bude nejenom letošním startem, ale i cílem.
    Nejdůležitější informací je teď ale pondělí 13.9.2021 22:00, kdy budou spuštěny přihlášky. Kapacita závodu bude opět omezena na 100 lidí, tak to nepropásněte. Další informace budou včas následovat.

    ČAR info 2021/07-3

    1) Nevím, zda nyní, během parného léta přemýšlí o HROBu nějaký jiný nekrofil nežli já, nicméně mám tu pro vás pozvánku na kvalitní OB trénink přímo v závodním prostoru letošního MČR v Jizerkách. Organizátoři pro vás připravují bohatý program, ubytování i stravování v budoucím hrobovém závodním centru Potkávárna U havrana. Vyzkoušíte si např. plogging, tj. běhání spojené se sbíráním odpadků. Pravidla se dovíte před startem, jisté je jen to, že fakt nemá cenu tahat si z domova igelitky s odpadem, abyste vyhráli :-).
    Loni byla akce beznadějně vyprodána, letos stále ještě pár volných míst zbývá. Přihlášky najdete na webu, tož se hlaste. Až se vás podzim zeptá, co jsi dělal v létě, můžete mu směle odpovědět: „dělal jsem, co jsem mohl, teď mne nech oslavovat VŘSR :-)“.

    2) Pokračuje průzkum terénu i obsluhy v závodním centru letošního Tojnárkova Bloudění. Zdokonaluji mapu a sem tam něco vyfotím. Občas mrkněte na webové stránky, a hlavně se přihlašujte. Honza

    GEZnO 2021

    Jubilejní 20. ročník polského "hrobu" GEZnO (Gorskie Ekstremalne Zavody na Orientacje) se uskuteční 12.-13. 11. 2021, tedy netradičně v pátek a sobotu (Polsko má státní svátek). Termín je potvrzený, místo (centrum z roku 2004) zatím ne zcela.
    « 1 3 4 5 6 7 8 9 15 21 28 »