Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • ČAR info 2021/07-1

    25. M ČR v rogainingu 2021 máme úspěšně za sebou. Zúčastnilo se ho celkem 163 závodníků z Čech, Slovenska, Polska, Německa a Ruska, z toho 83 z nich v mistrovské, 24hodinové kategorii. Můžete si prohlédnout výsledky i závodní postupy jednotlivých týmů nebo JPG náhled závodní mapy (150 DPI, 2.5 MB) s logem osmistovek Žďárských vrchů, které proběhnou 18. 9. 2021. Srdečně vás zvou pořadatelé z Bratrstva Žďárských vrchů.

    Nyní se chvilku budu věnovat přípravám podzimního Tojnárkova bloudění.

    M ČR v rogainingu 2021 je za námi

    Tak je to úspěšně za námi, i letošní rogainingové mistrovství proběhlo ku spokojenosti nás všech, jak účastníků a závodníků, tak i pořadatelů. Je to bez přerušení již po 25. od roku 1997, kdy se poslední červnový víkend koná Mistrovství ČR v rogainingu na 24 hodin. Tentokrát po 15 letech se vrátilo do krásných lesů v CHKO Žďárské vrchy. Děkujeme všem účastníkům za přístup a předvedené výkony. Na stránkách M ČR v rogainingu 2021 najdete další podrobné informace:
    - Výsledky
    - Zakreslování postupů
    - Fotogalerii od závodníků a pořadatelů

    Sledujte nás též na FB ve skupině "Máme rádi rogaining".

    ČAR info 2021/06-4

    Na webu MČR v rogainingu byly zveřejněny pokyny. Všechny čelovky Lucifer jsou už beznadějně vypropůjčeny.

    Dnes končí příjem elektronických přihlášek, pořadatelé stále evidují pár týmů, které nezaplatily vložné. A prosí dvojice Počkaj na mňa (? s placením?), Run The World (? už jste doběhli?) a Potkali se u Kolína (snad před pobočkou banky), aby tak neprodleně učinili, popř. zaslali potvrzení o provedení platby.

    ČAR info 2021/06-3

    1) Zítra, v pátek 18. 6., končí příjem přihlášek na letošní MČR v rogainingu za základní startovné. Ještě pár dní dáme šanci opozdilcům, ale pak už budeme muset objednávku tisku map odeslat do Žaketu. Jelikož účast dle očekávání není zrovna nejvyšší, nezaplacené výtisky si nemůžeme dovolit. Zatím evidujeme něco málo přes sto závodníků, snad do neděle přibydou další.

    2) Na závod si můžete zapůjčit omezený počet čelovek Lucifer M4/M5 a Lucifer S. Více informací o čelovkách (světelný výkon, výdrž) najdete na stránkách výrobce Lucifer.
    Dvě lampy už byly zamluveny po telefonu, nyní už zbývá posledních 6 kusů. Půjčovné 50 Kč se platí na prezentaci, objednávejte prostřednictvím emailu. Rozhoduje čas, kdy mi objednávka přistane ve schránce.

    3) V některých partiích nabídneme závodníkům hned několik variant občerstvení. Kromě hospod a studánek např. Vorlovu pivní jámu, v mapě značenou speciálním symbolem lahváče.
    Loni v listopadu nejmenovaný dobrodinec v reakci na uzavření restaurací vykopal jámu, umístil do ní bednu, kterou pravidelně doplňuje lahváči piva, popř. i nealko nápoji. Funguje na principu, že dobří lidé ještě nevymřeli. Po zaplacení 20 Kč do kasičky si nahodilý kolemjdoucí může vybrat a vypít libovolný nápoj. Po dobu rogainingu máme domluveno posílené zásobování. Více informací na facebooku.

    Odvážlivci si mohou i mléko nadojit. Stačí přelézt dvojitý elektrický ohradník a nějak se domluvit s bejkem, který dělá kravičkám společnost :-).

    Tak nashle na rogainingu!

    ČAR info 2021/06-2

    1) Mirka Lindová spustila FB skupinu „Máme rádi rogaining“. Pokud máte facebookový účet, můžete se přidat. Skupina je veřejná, správcem je Mirka. Ve skupině budeme udržovat aktuální informace z ČARu, sdílet události plánované, ohlasy na akce minulé a občas provádět osvětu mezi orienťáky, aby se nebáli rogaining vyzkoušet. Budeme nadšení, pokud se skupina rozšíří. Naše základna je velká, ale může být větší.
    2) O víkendu proběhlo další probíhání rogainingového terénu, zároveň jsme vymysleli a vytvořili logo závodu. Asi bychom teď měli uspořádat tiskovou konferenci, a po přinesení předsednictva logo prostřednictvím tiskového mluvčího představit veřejnosti. ČAR má ovšem jen mluvky, kteří se zatím pohybují bez cizí pomoci, a preferují on-line formu prezentace. Každý se teď může pokusit uhodnout, jaký skalní útvar nedaleko závodního centra znázorňuje, popř. zkouknout leaflet.
    3) Také letošní STB má nový leaflet. Přidal jsem do něj výřez s ukázkou pseudoskandinávského terénu Hornojiřetínské výsypky.
    Mějte se krásně, přihlašujte se a trénujte.

    ČAR info 2021/06-1

    Stejně jako loni, i letos proběhne mistrovství České republiky v rogainingu. Naše země se může pyšnit nejdelší historií čtyřiadvacetihodinových závodů v Evropě, letos máme už 25. ročník. Ve světě mají delší nepřerušenou sérii pouze v kolébce rogainingu, v Austrálii.
    Konečně se podařilo přemoci počítačové démony a spustit přihláškový systém. Ba i rozpis už máme. Tož se začněte přihlašovat, jinak se vám vykašlu na mapování :-).
    Základní informace najdete v ORIS, přihlášky, rozpis a další detaily na webu závodu.
    Na Vaši účast se těší pořadatelé.

    ČAR info 2021/05-2

    O víkendu jsme se Sádlem oběhali pořádný kus závodního prostoru. Mně se podařilo i trošku nastydnout, jaro na Vysočině je letos chladné a vlhké.

    Závazně jsme domluvili shromaždiště s přespáním na travičce jak před závodem, tak i po závodě :-).

    Omrkněte první fotky z terénu, sledujte novinky na webu závodu. A hlavně neprochladněte v sychravém počasí, ani se zbytečně nerozohňujte při sledování orloje na ministerstvu zdravotnictví :-).

    ČAR info 2021/05

    1) Podařilo se zajistit povolení majitele podstatné části lesa, ve kterém by se 26. až 27. června mělo uskutečnit letošní MČR v rogainingu. Zakázali nám docela dost klidových zón zvěře, ale s tím si nějak poradíme. Base mapu již máme připravenou a na příští týden plánujeme první průzkum terénu na Vysočině. Máme předdomluveno i centrum závodu, je tudíž nejvyšší čas na spuštění webových stránek MČR v rogainingu 2021.
    2) Obhlídky závodního prostoru Tojnárkova Bloudění pokračovaly i v květnu, fotky si můžete prohlédnout ve fotogalerii. Do konce měsíce hodlám oběhnout poslední dva od stolu vyhlédnuté objekty, a budu mít výběr kontrol hotový.
    3) Po krátkém a nenásilném přemlouvání máme rovněž pořadatele MČR HROB 2021. Zatím je jisté, že závod se bude konat v Jizerkách a jako shromaždiště poslouží Potkávárna U Havrana.

    ČAR info 2021/04-3

    1) US pořadatelé letošního MS v rogainingu v Kalifornii se dohodli s IRF na přesunu WRC na rok 2023. Letošní závod se konat bude, ale jen jako Mistrovství Severní Ameriky. Proběhnou i doprovodné OB závody, jen se nebudou nazývat CalOFest. Ten byl rovněž přesunut na rok 2023. Zároveň byla odsouhlasena výjimka, že část závodního prostoru budoucího MS může být použita pro předcházející regionální závod.

    2) Pořadatelství MS 2022 v Čechách zatím zůstává zachováno, bude ovšem záležet na tom, zda se v létě podaří realizovat mapovací práce v terénu. Doufejme, že ano.

    3) Já si zatím užívám jarního probíhání kontrol pro podzimní STB 2021, viz fota z jarního probíhání.

    Kraktrek 20. ročník

    Jubilejní 20. ročník letního Kraktreku bude 9. - 10.10.2021 opět ve Vrchlabí. Budeme se na Vás těšit ...
    « 1 4 5 6 7 8 9 10 15 21 28 »