Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • 10. Mistrovství Evropy v rogainingu

    První letošní světový závod v rogainingu je již minulostí. Za mrazivého počasí proběhlo o víkendu 26.-27.1.2013 jubilejní 10. Mistrovství Evropy v rogainingu s centrem ve španělském městečku La Llacuna, ležícím přibližně 75 km západně od Barcelony. Závodu se zúčastnilo celkem 169 týmů, z toho 3 týmy hájily barvy České republiky. 7. místo v kategorii Men open obsadili bratři Skripnikové, 8. místo v kategorii Women open obsadily Hájková, Setínková (1. místo ve své kategorii WSV24) a 44. místo v kategorii Men open obsadili Zdráhal, Herdegen (4. místo ve své kategorii MSV24). Výsledky naleznete zde a více informací pak na stránce závodu.

    Závody ve skirogainingu

    Během února proběhnou 3 závody ve skirogainingu, oblíbené formě rogainingu, resp. sportovního trekingu, na běžeckých lyžích. Více informací a odkazy na stránky jednotlivých akcí najdete níže v přehledu:
    1) 10.02.2013 Zimní Bedřichovská pětihodinovka - Bedřichov v Jizerských horách - podrobnosti
    2) 16.2.–17.2.2013 Zimní Krakonošův trek - Vrchlabí, Krkonoše - podrobnosti
    3) 23.2.–24.2.2013 Ski Adventure - Vlachovice, Vysočina - podrobnosti
    Pořadatelé se těší na vaší bohatou účast.

    10. Mistrovství Evropy v rogainingu

    První letošní světový závod v rogainingu je tady. Již tuto sobotu 26.1.2013 odstartuje ve španělském městečku La Llacuna ležícím přibližně 75 km západně od Barcelony jubilejní 10. Mistrovství Evropy v rogainingu. Pro organizátory je tento závod zároveň již 4. podnikem v rogainingu na 24 hodin na území Katalánska. Do závodu je přihlášeno téměř 400 závodníků. Barvy České republiky a ČARu budou hájit 3 týmy. Největší šance na úspěch mají bratři Skripnikové, kteří dlouhodobě patří k našim nejúspěšnějším závodníkům. Ve svých věkových kategoriích nemalé šance mají i další 2 české týmy - Hájková, Setínková v kategorii WSV24 a Zdráhal, Herdegen v kategorii MSV24. Více informací naleznete na stránce závodu.

    Závody 2013

    V sekci Závody jsou uvedeny hlavní závody sezóny 2013 ve skirogainingu, rogainingu, horském OB i sportovním trekingu v ČR a blízkém okolí.
    Další závody v rogainingu v Evropě naleznete na této stránce. Závody v rogainingu ve světě naleznete na stránkách IRF.

    Krakonošův trek 10. ročník

    Dnes jsme zveřejnili rozpis 10. ročníku zimního Krakonošova treku a zároveň byly spuštěny přihlášky. Termín 16. - 17. 2. 2013 - vše o závodě na kratrek.maweb.eu

    PF 2013 - Nový rok

    Všem našim partnerům, kteří nás v právě ukončeném roce 2012 podporovali a pomohli nám úspěšně uspořádat 10. Mistrovství světa v rogainingu mockrát děkujeme a přejeme všechno nejlepší a hodně sil v Novém roce 2013.
    Všem příznivcům extrémních navigačních závodů přeje Prezidium ČAR do Nového roku 2013 hodně zdraví, síly a krásných sportovních i jiných nevšedních zážitků při všech akcích v rogainingu, horském orientačním běhu i sportovním trekingu.

    3. Česko-německý skirogaining

    Další ročník extrémního lyžařského závodu jsme ve zdraví přežili, ikdyž někteří ne zcela bez šrámů, viz fotogalerie závodu. Všem zúčastněným patří respekt, počasí bylo opravdu extrémní. Mráz, ledovka, déšť... Min. dva týmy se mi omluvily, že kvůli náledí vůbec nevyjely z domu. Ve výsledcích se nakonec objevilo 60 závodníků, z toho 36 z Čech, 23 z Německa a 1 z Polska. Trestnými body za překročený časový limit bylo penalizováno 11 z celkem 27 týmů. 6 družstev si závod protáhlo o více než 30 minut, takže byly diskvalifikováni. Dalších 5 dojic závod vzdalo a do cíle dorazili s cizí pomocí. Jeden tým použil lanovku, 4 další autostop. Jedno družstvo prý dokonce stoplo auto, ve kterém už seděl konkurenční skirogainingový tým :-).

    3. Česko-německý skirogaining

    Sezóna letních závodů skončila, ale na obzoru se již rýsují zimní extrémní radovánky. Krušnohorký rogainingový klub stále doufá, že ještě letos v prosinci uspořádá již třetí ročník Česko-německého skirogainingu. Pokud se vyplní předpověď počasí, tzn. napadne dostatek sněhu a ten vydrží, odstartujeme tento oblíbený závod v sobotu 15. 12. 2012. Centrum bude stejné jako loni, tedy horský hotel Emeran na Klínech v Krušných horách.
    « 1 8 15 22 23 24 25 26 27 28 29 »