Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • MČR v horském OB 2019

    Po loňské krkonošské výzvě zavítá letošní šampionát v horském orientačním běhu o něco níže a jen o malý kousek na východ do zdánlivě hluchého prostoru mezi Trutnovem a Adršpachem. V okolí Radvanic se můžete těšit na podhorské terény s velkým množstvím kamenů a skalek, na strmé svahy Jestřebích hor, ale také na louky a pastviny českého pohraničí. Vyjma nejkratších tratí se dostanete i na dosah Adršpašského i Teplického skalního města. Na stránkách závodu si můžete prohlédnout nějaké fotky z terénu a jelikož jsme dali už dohromady i rozpis, můžete se začít i přihlašovat. Přímo v centru závodů bude k dispozici i jednoduché ubytování v tělocvičně a třídách zdejší základní školy a díky ochotě jejího ředitele bude zajištěno i stravování v podobě večeří s výběrem z několika jídel a snídaní. Stravu i jídlo prosím také objednávejte v přihláškovém formuláři. Pořadatelé z OK 99 Hradec Králové se na vás již těší.

    MČR v rogainingu 2019

    Letošního Českého rogainingového šampionátu se zúčastnilo 214 soutěžících, 107 v mistrovské čtyřiadvacetihodinovce a zbytek v doprovodných závodech na 6 a 12 hodin. účastníci z 9 zemí (Čechy, Slovensko, Polsko, Německo, Itálie, Lotyšsko, Velká Británie, Rusko a dokonce Lucembursko) se museli vypořádat s extrámně strmými svahy i tropickými teplotami (v neděli bylo skoro 40°C). Ve výsledcích závodu zjistíte, že mistrovské tituly v hlavních kategoriích získali Miroslav Seidl a Václav Král (MO), Jana a Aleš Balcarovi (XO) a Lenka Stolinová s Kamilou Trojtlovou (WO). Prohlédněte si postupy jednotlivých týmů a fotogalerii.

    WRC 2022

    Mistrovství světa v rogainingu v roce 2022 bude v České republice. V hlasování zástupců členských států IRF získala kandidatura ČAR převahu 15:5 oproti kandidatuře Ukrajiny. Během letních měsíců se tedy pustíme do příprav WRC 2022. Česká republika si drží cyklus 10 let na pořadatelství Mistrovství světa:
    2002 Lesná - Český les
    2012 Přebuz - Krušné hory
    2022 Paprsek - Kralický sněžník a Rychlebské hory

    Saxony Rogaine

    Koncem léta, 17.-18. 8. 2019, se bude v obci Erdmannsdorf nedaleko Chemnitz konat další ročník Saxony Rogaine.
    Webové stránky mají zatím jen v němčině.

    Reportáž o 5. STB

    Minulý víkend proběhl již pátý ročník Sudetského Tojnárkova Bloudění. Závodní centrum v horském hotelu Lesná poskytlo azyl více než stu startujícím a jejich doprovodu. Letos byla účast opravdu mezinárodní, kromě domácích týmů se přihlásili také závodníci z Německa, Slovenska, Maďarska, Lotyšska a Ruska. Tradičně jsme jim nabídli tři rogainingové etapy, mapy s kontrolami si můžete prohlédnout na Fíšovo Play Maps:

    MČR v rogainingu 2019

    Letošní MČR v rogainingu, pořádané Krušnohorským rogainingovým klubem Litvínov, už má spuštěny webové stránky.
    Během víkendu 29.-30. 6. máte možnost navštívit poměrně neoběhaný terén ve východní části Českého středohoří. Zázemí pro centrum nám poskytne Ekofarma Babiny.
    Na webu již visí rozpis i přihláškový formulář.

    5. Sudetské Tojnárkovo Bloudění

    Čeká vás páteční noční dvouhodinovka, sobotní závod s pětihodinovým limitem a nedělní čtyřhodinová taškařice na historické mapě z roku 1850.
    Na našich webových stránkách najdete jak rozpis, tak on-line přihláškový systém. Přihlásit se můžete i na jednotlivé etapy zvlášť.
    Těšíme se na vaší účast.

    Brutus Extreme Orienteering 2019

    Jaro je za rohem, můžete se začít přihlašovat na jarní dvoudenní Brutus Extreme Orienteering, který se bude tentokrát konat o prvním jarním víkendu 23.3.-24.3. v Cholíně v prostoru mezi Dobříší a Sedlčany. Rozpis najdete na stránce závodu
    « 1 8 9 10 11 12 13 14 15 22 29 »