Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • Brutus Orienteering 2022

    Tradiční jarní termín Brutus Exteme Orienteering 2022 se začíná blížit, tak se probouzejí i pořadatelé a zvou Vás na 19.-20. března pod Orlickou přehradu do Solenic. Domlouvají shromaždiště, vybírají pro lampiony pěkné vyhlídky nebo rokle a postupně připravují rozpis ...

    ČAR info 2021/12-2

    I těsně před Štědrým večerem nepřestávám se spouštěním :-), po webových stránkách a přihláškách rogainingového MS 2022 přivedl jsem na svět také webovky STB 2022.

    Na světový šampionát se zatím hlásí jen minimum týmů, snad se situace zlepší po Novém roce.

    Tak si ve zdraví užijte nadcházející svátky.

    ČAR info 2021/12-1

    1) Jelikož o tom, jak bude vypadat situace příští rok, máme již delší dobu zcela jasno – víme úplné ho… :-), rozhodli jsme se spustit web srpnového MS v rogainingu, které mám tu čest ředitelovat.

    Vše podstatné se dočtete v Buletinu #1. Entry Criteria, která v době předcovidové zajišťovala přednostní přihlášení předkvalifikovaným závodníkům, ani nečtěte. Budeme jak Smrt brát každého a přitom se tvářit, jako že je vše při starém :-). Držte mi palce, ať se zadaří toho 11. 12. 2021 spustit přihlášky.

    2) V emailové schránce mi přistála pozvánka na prý už třetí maďarský rogaining v termínu 6. 3. 2022. Les kousek od Budapešti se mi zdá poměrně malý, ale akát tuží kůži :-).

    3) Jako přílepek pro příznivce ještě více alternativních extrémních sportů přidávám pozvánku na tradiční panákáč, který se v poněkud komornější a zkrácené podobě uskuteční v sobotu 11. prosince 2021. Sledujte novinky na webu.

    Přeji hodně zdraví a poklidný Advent.

    ČAR info 2021/11-2

    1) Letošní 25. MČR HROB v Jizerkách máme úspěšně za sebou. Na jeho webu byl zveřejněn odkaz na krátké video, natočené během akce.

    2) Od teďka už se pilně věnuji přípravám Mistrovství světa v rogainingu, které bude ČAR pořádat 26.-27. 8. 2022 na Česko-polském rozmezí (Rychlebské hory/Králický Sněžník) se závodním centrem na Paprsku.
    Momentálně hledám dobrovolníky, kteří by byli ochotni obětovat část svého volného času na rozjetí internetových stránek závodu, asi v česko-polsko-anglické mutaci.
    Kromě překladatelů a kontrolorů textu bych rád našel někoho, kdo ovládá základy html/ markdown, abych aspoň část přípravy webu mohl svěřit někomu jinému. A úplně nejlepší by bylo, kdyby se mi přihlásil místní znalec, který web naplní informacemi o atrakcích v okolí.
    Časem budeme formovat i pořadatelský tým, doufám, že i na tohle se přihlásí dostatek zájemců. Pořádání rogainingu je zábava, a při MS máte šanci najít nové kamarády z celého světa.
    Zájemci, sím hlaste se mi na email: tojnar@gmail.com

    ČAR info 2021/11-1

    25. MČR HROB v Jizerkách už ťuká na dveře. Kontroly už jsou olístečkované, mapy a diplomy vytisknuté, tak teď aspoň doplňujeme zásoby vody v lese.

    A připravujeme pokyny. Dozvíte se z nich mimo jiné i to, že v sobotu od 19:00 proběhne na Potkávárně Konference ČAR. Zúčastnit se jí může každý člen ČAR, prosím všechny, ať nás podpoří, když už ne účastí, tak aspoň podpisem do prezenční listiny. Bude k dispozici na prezentaci. Detailly se brzy objeví na webu ČAR.

    ČAR info 2021/10-2

    1) V sobotu vystartují do lesů v okolí Třemšína účastníci letošního Brutus Extreme Orienteering.

    2) Přihlášky na 25. MČR HROB v Jizerkách budou v neděli 24. 10. s největší pravděpodobností uzavřeny. Kvůli naplnění limitu už budeme přijímat přihlášky pouze v případě, že nějaký tým účast odřekne, nebo včas nezaplatí.

    ČAR info 2021/10-1

    1) 25. MČR HROB zveřejnilo na svých webových stránkách rozpis a spustilo přihláškový systém. Můžete se těšit na náročné, ale krásné tratě v okolí Potkávárny U havrana.
    Počty postelí v režii pořadatele jsou omezené, např. na Potkávárně zbývá už jen 6 posledních lůžek. Platí princip kdo se dřív přihlásí, bude bydlet.

    2) Do všech tří etap 7. Tojnárkova Bloudění vystartovalo celkem 166 závodníků z Čech, Německa, Ruska a Lotyšska. Výsledky, mapy i závodní postupy zúčastněných týmů najdete na webu STB 2021.

    3) 1. října 2021 večer vyletěly Noční Můry.

    4) Po nich už se na závodníky těší pořadatelé letního Kraktreku (9. - 10. 10. 2021 ve Vrchlabí).

    5) Na stránce letošního Brutus Extreme Orienteering najdete rozpis, informace o ubytování a odkaz na přihlášky. Do lesů okolo Třemšína vás na víkend 23. - 24. října 2021 zvou pořadatelé Vláďa, Pavel a Magda.

    ČAR info 2021/09

    1) Přihlášky na letošní Sudetské Tojnárkovo bloudění končí již v pátek 17. 9. Ten samý den musíme nahlásit a zaplatit porce objednané stravy v jediné místní funkční restauraci v Černicích. Takže máte již jen pár dní na přihlášení a objednání jídla.
    Zároveň vám tradičně nabízíme zapůjčení max. 5 kusů čelovek Lucifer. Zájemci pište na: tojnar@gmail.com

    2) Týden před Blouděním vás Bratrstvo Žďárských vrchů zve na jubilejní desátý ročník Osmistovek Žďárských vrchů.

    3) První říjnový víkend vyletí Noční Můry a po nich už se na závodníky těší pořadatelé letního Kraktreku (9. - 10. 10. 2021 ve Vrchlabí) a Brutus Extreme Orienteering 2021 (23. - 24. 10. Hutě pod Třemšínem).
    Krásné Mariánské léto přeje
    Honza Tojnar
    « 1 3 4 5 6 7 8 9 15 22 29 »