Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • Mistrovství světa v rogainingu 2017

    Start letošního Mistrovství světa v rogainingu se rychle přiblížil. Již tento pátek 18.8.2017 ve 12:00 hod. lotyšského času, (tzn. v 11:00 hod. středoevropského letního času) vyrazí na svou 24 hodinovou trasu bezmála 1000 závodníků ve 462 dvoučlenných, resp. tříčlenných, týmech z celého světa. Centrum závodu je v jihovýchodní části Lotyšska poblíž trojmezí Lotyšsko/Bělorusko/Rusko a závodní prostor o rozloze více než 300 km2 se nachází v Razna national park. Na této vrcholné světové rogainingové akci má i naše Česká republika nemalé zastoupení, kdy čest ČR a ČAR bude hájit 15 týmů.
    Tento rok budete mít jedinečnou šanci být u toho i z pohodlí domova a sledovat průběžný stav a proběhlou trasu u vybraných týmů on-line. Mezi vybrané týmy se dostalo 8 týmů reprezentujících ČR, z kterých určitě některé pomýšlí na hodnotná umístění ve svých kategoriích. Seznam týmů s GPS se zvýrazněnými českými týmy je uveden tady. Sledujte tedy stránky WRC 2017 a průběžně se dozvíte, jak si naše týmy vedou, kolik již mají v nohách a jaké body se jim již podařilo sesbírat.
    Pro vás pro všechny, kteří se závodu neúčastníte, se vám naskýtá možnost vyzkoušet si plánování a rozvržení trasy a dále sledovat a i typovat a odhadovat, jak si vedou ti nejlepší, kam budou pokračovat a jakou při své volbě trasy zvolili taktiku. Takže ideální program na páteční večer a sobotní dopoledne. On-line přenost bude zveřejněn 2 hodiny po startu.
    Tak neváhejte, sledujte a držte nám pěsti.