Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • Podivná (covidná) sezona

    Po všeobecném přesouvání závodů na podzim nebo příští rok nezůstal v kalendáři kámen na kameni, u nás se na podzim můžeme těšit na přesunuté Sudetské Tojnárkovo Bloudění a HROB .
    K rozšíření nabídky jsem vám přidal tradiční polské GEZnO (7.-8.11.), což je trochu spartánštější varianta našeho HROBu (nezabývají se nějakýma občerstvovačkama...).
    Na začátek příští sezóny pak doporučuji věnovat pozornost i závodu Irokez (20.-21.3.), který vedle klasického rogainingu (týmy, 24h) nabízí i 12h MTBO rogaining a několik dalších kratších individuálních formátů, včetně kombinovaného MTBO + pěší.
    Další, pro mě asi trochu srdeční akcí, je francouzské L'infernou (17.-18.4.) v historií nabité oblasti jižní Francie. To nabízí jak klasický týmový 24h rogaining tak i unikátní možnost 24h sólo a dál 12h, 6h, 3h a dětských/začátečnických 90min sólo.

    Drobnou vadou na kráse uvedených odkazů je, že je pořadatelé "předělávají" na aktuální ročník až přibližně 2 měsíce před závodem, takže momentálně tam najdete vše o ročníku minulém... Někomu taky může trochu znesnadňovat orientaci na stránkách fakt, že jsou pouze v lokální jazykové verzi (pl resp. fr). Strojový překlad, ač vylepšený AI, pomocí např. google translatoru, vám ale pomůže a nezřídka i docela pobaví :-)

    Na shledanou na některé ze zmíněných akcí se těší Zbyněk.