Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • ČAR info 2020/09-4

    1) Přes všechny překážky a omezení se 6. ročník Sudetského Tojnárkova Bloudění podařilo uspořádat. Do Německa nás nepustili, počasí, hlavně v sobotu bylo drsné, ale všichni přežili. Předběžné výsledky už visí na webu, posílám odkaz na povedenou videoreportáž, kterou natočil tým Cookies & Pancakes. Na Playmaps si můžete prohlédnout mapy, GPS logy i ručně zakreslené postupy jednotlivých týmů:
    * páteční noční dvouhodinovka
    * sobotní pětihodinovka
    * nedělní čtyřhodinovka na mapě z r. 1850
    2) Kvůli ohlášenému omezení účasti na 20 osob letos Noční můry definitivně nebudou. Panuje většinová shoda, že nemá cenu obětovat společenskou stránku akce a zredukovat závod na ryze sportovní aktivitu.
    3) Klapkovic Letní Kraktrek naopak během příštího víkendu proběhnout stihne, omezení venkovních volnočasových aktivit spustí až od pondělka.
    4) Saská vláda prý hodlá přes hranici pouštět Čechy, pokud se vrátí zpět do 24 hodin. Možná se mi příští víkend otevře sbírací okno, za čárou máme ještě 4 poslední fáborky.
    5) Přihlášky na MČR v horském OB zatím přijímáme jako by se nechumelilo. Pokud bude závod zrušen, všechny vklady zase vrátím. Naše vláda mi situaci zrovna neulehčuje, v jejích výstupech aby se Agročert vyznal:
    „Profesionální sport bude omezený zhruba na 130 lidí, tak aby mohly pokračovat například nejvyšší fotbalová nebo hokejová liga, ovšem už před prázdnými tribunami. Problém bude s amatérským sportováním. "Veškeré soutěže, které jsou registrovány a organizovány svazem, se budou hrát v normálním složení, u těch ostatních už bohužel bude venku limit 20 lidí," dodal ministr.“
    MČR HROB je pořádané svazem (Česká asociace rogainingu a horského OB), všechny přihlášené pokládám za profesionály, i když neplacené… Dle mého by pro nás mělo platit omezení 130 osob. Samozřejmě je mi jasné, že ministr šije přijímaná opatření na míru hokejovému a fotbalovému svazu. Rozhodně ale nevěšte hlavu, hlavní pořadatel letošního MČR HROB má opakovaně víc štěstí než rozumu, ono to nějak dopadne :-).