Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • ČAR info 2021/08

    1) Prázdniny končí a již jen dva týdny zbývají do ukončení prvního termínu přihlášek letošního Sudetského Tojnárkova bloudění. Moc přihlášených týmů zatím neevidujeme, snad se počty účastníků brzy navýší.
    Při zavádění prvních kontrol jsem pěkně zmoknul, ve přihlášek letošního fotogalerii přibyly pouhé dvě fotky. Debata s domorodými pamětníky v závodním centru (Černická hospoda) se protáhla až do zavíračky, vytěžil jsem z ní další poučnou kapitolku pro rub mapy. A také mi byl představen pes, který umí počítat. Za piškoty (chlebem se ošidit nenechá) dokáže zaštěkat přesně tolikrát, kolik mu jeho pán ukáže prstů. Umí jen do deseti a jeden prst se mu musí ukázat jakkoli, jen ne zdviženým prostředníkem. To se pak naštve a rozštěká nekontrolovaně. Mrkněte na krátkou videoukázku.

    2) O slovo se hlásí i Noční Můry a vzkazují:
    Termín 1. října 2021 platí, a protože volby jsou v kalendáři až za ním, věřím, že další covidle už nám do toho nikdo nehodí. Letošní můry budou ale stejně poněkud výjimečné. Dvě vlny karantén a omezení letošní cílový penzion bohužel nepřežil a nová majitelka právě rozjíždí celkovou rekonstrukci. Vhodné cílové objekty v okolí prakticky nejsou a tak abych nemusel zahodit většinu naplánované trasy, vyšlo z toho řešení v podobě výjimečného okružního ročníku z Bečova do Bečova. Penzion Stará pošta, kde jsme předloni končili, tedy bude nejenom letošním startem, ale i cílem.
    Nejdůležitější informací je teď ale pondělí 13.9.2021 22:00, kdy budou spuštěny přihlášky. Kapacita závodu bude opět omezena na 100 lidí, tak to nepropásněte. Další informace budou včas následovat.