Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • ČAR info 2022/09-1

    1) Třetí MS v rogainingu organizované v naší republice se vydařilo. Přes překážky kladené dnešní neklidnou dobou se závodu zúčastnilo necelých více jak 550 závodníků z 22 zemí světa. Nejpočetnější výpravou překvapivě nebyli Češi, nýbrž Lotyši.
    Kdyby některý tým chtěl obejít všech 86 kontrolních bodů, které pro ně stavitel Zbyňa Krejčík připravil, musel by zvládnout 130 kilometrů vzdušnou čarou a 7000 m převýšení k tomu. I ty nejzdatnější týmy tak musely část kontrol vynechat, aby se vyhnuly penalizaci za překročení čtyřiadvacetihodinového časového limitu. Ohlasy byly vesměs nadšené, atmosféra na shromaždišti báječná. Velké díky všem, kteří se na ní podíleli, ať už organizačně, nebo svou účastí.
    Výsledky MS už jsou nyní oficiální.

    2) V rámci mistrovství proběhnul tradiční mítink IRF. Prezident Matt Bixley referoval o připravované změně pravidel, že o zařazení do věkové kategorie by stejně jako u orienťáku rozhodoval rok a ne den narození.
    Já nadnesl myšlenku, že světový šampionát juniorských kategorií by neměl být 24hodinový, ale třebas šestihodinový. Předpokládám, že by se navýšila účast mladých, ještě nezničených tělesných schránek.
    Byli jsme informováni, že Mistrovství Evropy letos nebude, uskuteční se až v roce 2023 ve Finsku.
    Nejbližší světový šampionát proběhne v USA.
    Už poněkolikáté jsme neúspěšně zkoušeli vyřešit neobsazené místo Promotion Managera IRF. Zvažuje se, že by IRF tuto pozici, která má mj. na starosti webovky a jiná média, zaplatila na částečný úvazek.

    3) MČR HROB bude! Zatím je znám termín, 5. – 6. 11. 2022. Nápad na shromaždiště si zatím schovám v hlavě, držte mi palce, ať ho mohu brzo zveřejnit.