Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • ČAR info 2023/04-3

    1) Od zveřejnění předběžných výsledků 9. ročníku Sudetského Tojnárkova Bloudění již uplynul víc jak týden, žádný protest ani pokus o úplatek jsem nezaznamenal, pořadí se tedy už měnit nebude a výsledky jsou proto odteďka oficiální.

    2) Pořadatelé MČR v rogainingu 2023 zveřejnili rozpis a spustili přihlášky závodu. Tož neváhejte a hlaste se na mistrovský závod na 24, popř. na veřejný rogaining na 6 nebo 12 hodin.

    3) Mezinárodní rogainingová federace odhlasovala změnu pravidel. Týká se zařazování do věkových kategorií a vstoupí v platnost až v roce 2024. Všechny letošní akce ještě proběhnou „po staru“.
    Napřesrok už se budete přihlašovat stejně jako v klasickém orienťáku, kde nerozhoduje den startu, resp. den narození účastníka, nýbrž rok jeho narození.
    Na závěr výtečná zpráva pro všechny čerstvé veterány (nad 40 let): příští rok opět omládnete do kategorie open, bo se spodní hranice nejmladších veteránský kategorií posunuje na 45 let. Kdybych tuhle zprávu psal 1. dubna, tak bych k vrácení rogainingových medailí MV/XV/WV vyzval všechny držitele, kteří tuhle podmínku v minulosti nesplnili.
    Retroaktivitě zdar! :-)