Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • ČAR info 2023/08

    1) Také letošní mistrovství světa v USA bohužel pokračovalo v neblahé americké tradici vydávání nesprávných výsledků závodu. V některých kategoriích se podařilo zmršit i pořadí na bedně, opravy jsme řešili ještě několik týdnů po závodě. Nyní už jsou na webu snad správné výsledky. Medaile teď budou měnit majitele za pomoci pošty. Taká česká výprava získala hned několik umístění na stupních vítězů, gratulujeme.

    2) Již nejbližší víkend si můžete vyzkoušet rogainingovou akci Orlický Bloudil. Původně cykloorienťák letos vypsal i pěší kategorie dvojic na 24 a 6 hodin. Údajně mohou startovat i bezprizorní jedinci.

    3) Také na ME 2023 ve Finsku, pořádané v termínu 9. až 10. září, se chystá početná výprava ČAR.

    4) 9. až 10. září pořádají rogaineři z Chemnitz v rámci akce SPORTS UNITED tzv. culture rogaine. Vypsány jsou tratě na 6, 12 a 24 hodin. Pořadatelé avizují atletický terén, já zjistil, že z Litvínova se tam dostanu busem a vlakem za 2.5 hodiny (plus MHD).

    5) Na webu letošního Kraktreku již máte rozpis a přihlášky.

    6) Hlásit se můžete na Rogaine Serra de Milany, partnerský závod Tojnárkova Bloudění. Závod se uskuteční 11. listopadu, vítězové letošního STB mají startovné zdarma.

    7) Na webu MČR HROB 2023 již zveřejnili rozpis a spustili přihlášky. A pro sichr nabízí též hanácko-český slovníček. Si snad kurňa myslijô, že jim cajzli nerozimijô :-).