Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • ČAR info 2020/06-1

    Citace z webu rogainingového MČR 2020:
    „Bludné Balvany o víkendu dokončily obhlídku všech kontrol. Závodní trať už získala téměř definitivní podobu, příští víkend vyrážíme lístečkovat. Já mezitím připravil rozpis a přihláškový systém, tak můžete začít naplňovat třístovkový limit :-).“
    Supershromaždiště v Hříměždicích sice nevyšlo, ale hard core start z parkoviště naštěstí nehrozí. Sehnali jsme louku na stanování s nedalekým koupacím rybníkem, objednali mobilní WC i cisternu s pitnou vodou. A možná nabídneme i něco málo navíc. Tož se začněte přihlašovat.

    ČAR info 2020/05-3

    Spustil jsem web MČR 2020: https://mcr2020.rogaining.cz/cs/
    Stavitel trati už začal ověřovat naplánované kontroly v terénu. Já promýšlím, jaká zdravotně hygienická opatření budeme muset realizovat, aby akce proběhla bez komplikací. O pronájmu shromaždiště bude jednat zastupitelstvo Hříměždic 28. května, držte nám palce.

    ČAR info 2020/05-2

    1) Dnes ráno dorazila informace o nově stanoveném datu rogainingového MS. Mělo by se konat o víkendu 14.-15. 8. 2021, viz web:
    https://cal-o-fest.com/#!/
    2) Občas mi píšou lidi, že z nějakého důvodu přestali dostávat mé nepravidelné e-mailové zprávy o dění v ČAR. Předpokládám, že je z odběru odhlásil jejich e-mailový klient, který hromadný e-mail vyhodnotil jako spam. Pro všechny, kteří byli podobně postiženi, je na webu ČAR k dispozici odkaz na Přihlašovací formulář k odběru ČAR News.
    Stačí vyplnit email, jméno (First Name), příjmení (Last Name) a odkliknout Přihlášení (Subscribe v anglické verzi prohlížeče).
    Přihlásit se samozřejmě mohou také noví zájemci, klidně tuto možnost šiřte mezi svými kamarády v OB oddílech či kdekoli jinde.
    3) Od včerejška jsem začal publikovat tyto novinky také na webu ČAR, ať se tam něco děje.

    ČAR info 2020/05-1

    Stále se nevzdávám. Letošní MČR v rogainingu bychom podle aktuálně plánovaného harmonogramu rozvolňování v termínu 20-21. 6. uspořádat mohli, i když ve zjednodušené variantě. Mj. bychom zatím museli stanovit limit 100 startujících pro každou vlnu (6H, 12H a 24), což není problém.
    Počítal jsem, že se povltavské kempy poperou o nabídku hostit 200 osob ještě před prázdninami, ale kupodivu nás nikde nechtěli. Nyní počítáme se třemi variantami:
    1) zastupitelstvo obce Hříměždice odsouhlasí pronájem tábořiště u Kujalova lomu, pak by proběhnul téměř klasický rogáč se stany. Určitě ale nebude Hash House (nejsme schopni dodržet všechny hygienické požadavky) a nejspíš ani pozávodní guláš (výdej 100 porcí z okénka by trval dlouho). Zvažujeme drobné zlevnění startovného.
    2) pokud neuspěju, pohledám dále, bych našel nějaké tábořiště
    3) kolem 21. května začneme připravovat plán C, minimalistickou variantu se startem/cílem “z parkoviště“. Prezentace/vyčítání z auta, bez tisku lístečků a vyhlašování, výsledky jen na webu. Šatny ve vlastních vozidlech, pokusíme se zajistit úschovnu věcí pro lidi bez aut.
    Tak doufejme, že vláda započaté rozvolňování zas nezarazí. Já v nejbližší době připravím web závodu, zrušit ho můžeme vždycky.

    23. Brutus Extreme Orienteering - rozpis

    ... i když ještě nezačala pořádná zima, zveme Vás na první jarní víkend na Rožmitálsko - zatím to vypadá na to, že kompletně celý závod bude tentokrát netradičně v lese - centrum je v Hutích pod Třemšínem, termín 21.-22.3., byl zveřejněn rozpis a můžete se přihlašovat!

    Vokoberg

    Závod je to rogainingový tak napůl, ale 24 hodin zážitků v krásném zimním středohoří můžu zaručit. Šestý ročník má centrum opět na hradě Doubravka v Teplicích a pořádají ho nadšenci kolem Martina Richtra z oddílu Spona Teplice. Mapu si člověk musí vzít vlastní a dovoluje se i GPS. Další pravidla víceméně už kopírují ta rogainingová, jak si můžete přečíst zde. Přihlášky jsou do 21.1. 2020.

    Krakonošův trek

    17. ročník Krakonošova zimního treku bude 15. - 16.2.2020 opět v Krkonoších.

    HROB je za námi

    V klasickém dušičkovém počasí proběhlo MČR v horském orientačním běhu v širokém okolí Radvanic. Jednotlivé i celkové výsledky jsou ke stažení na webu závodu, stejně tak mezičasy z jednotlivých etap. Můžete také zakreslovat postupy na playmap nebo si prohlédněte rubriku ztrát a nálezů na webu závodu. Pořadatel děkuje všem zúčastněným slušným závodníkům a chce pokárat ty neslušné co za sebou neumí zavírat vrátka a lezou do privátů!!!

    HROB se blíží

    Na přihlášku za základní startovné na nadcházející tradiční podzimní závod zbývá posledních 14 dní a kromě malých změn v rozpisu zveřejněných na webu závodu bych chtěl upozornit na pomalu docházející sobotní večeře v areálu Radvanické ZŠ, jejichž počet je omezen na 200 porcí. Na stránce závodu můžete najít kromě jídelníčku také předběžné délky tratí a brzy se objeví i ukázky mapy a další informace k závodu.

    Krakonošův trek

    18. ročník letního Krakonošova treku bude 5. - 6. 10. 2019 v Suchém Dole v Broumovské vrchovině. Jedná se o dvoudenní horský orientační pochod - běh dvojic s povinným vybavením podle mapy a přespáním v přírodě formou scorelaufu.
    « 1 8 9 10 11 12 13 14 15 22 29 »