Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • GEZnO 2017

    Již XVI ročník horského extrémního orientačního závodu uspořádají pořadatelé z kartografického vydavatelství Compass v Krynici-Zdroju v termínu 11.-12.11.2017 Bližší informace najdete na stránkách GEZnO

    Mistrovství světa v rogainingu 2017

    Start letošního Mistrovství světa v rogainingu se rychle přiblížil. Již tento pátek 18.8.2017 ve 12:00 hod. lotyšského času, (tzn. v 11:00 hod. středoevropského letního času) vyrazí na svou 24 hodinovou trasu bezmála 1000 závodníků ve 462 dvoučlenných, resp. tříčlenných, týmech z celého světa. Centrum závodu je v jihovýchodní části Lotyšska poblíž trojmezí Lotyšsko/Bělorusko/Rusko a závodní prostor o rozloze více než 300 km2 se nachází v Razna national park. Na této vrcholné světové rogainingové akci má i naše Česká republika nemalé zastoupení, kdy čest ČR a ČAR bude hájit 15 týmů.
    Tento rok budete mít jedinečnou šanci být u toho i z pohodlí domova a sledovat průběžný stav a proběhlou trasu u vybraných týmů on-line. Mezi vybrané týmy se dostalo 8 týmů reprezentujících ČR, z kterých určitě některé pomýšlí na hodnotná umístění ve svých kategoriích. Seznam týmů s GPS se zvýrazněnými českými týmy je uveden tady. Sledujte tedy stránky WRC 2017 a průběžně se dozvíte, jak si naše týmy vedou, kolik již mají v nohách a jaké body se jim již podařilo sesbírat.
    Pro vás pro všechny, kteří se závodu neúčastníte, se vám naskýtá možnost vyzkoušet si plánování a rozvržení trasy a dále sledovat a i typovat a odhadovat, jak si vedou ti nejlepší, kam budou pokračovat a jakou při své volbě trasy zvolili taktiku. Takže ideální program na páteční večer a sobotní dopoledne. On-line přenost bude zveřejněn 2 hodiny po startu.
    Tak neváhejte, sledujte a držte nám pěsti.

    MČR v rogainingu 2017, 24. - 25.6.

    Informace o průběhu příprav naleznete na rogaining2017.cz. Děkujeme vše přihlášeným týmům a těšíme se na další přihlášené, kteří se nebojí opustit svůj komfort a vstoupit do prostoru přírody. Do 29.5.2017 je nejnižší cena startovného, tak toho využijte!

    3. Sudetské Tojnárkovo Bloudění

    Posbírat všechny lampiony tratě s pevným pořadím kontrol na mapě, ve které máte zakreslený každý kamínek, dokáže skoro každý. Co takhle vyzkoušet si vyšší level? Dokážete sami sobě naplánovat trasu, kterou oběhnete v daném časovém limitu, v páteční noční etapě za dvě hodiny, v sobotu v limitu pěti hodin a v neděli do čtyř hodin, ovšem na reprintu historické mapy z roku 1850?
    Krušnohorský rogainingový klub Litvínov pro vás na víkend 31. 3. až 2. 4. 2017 připravil tři rogainingové závody v atraktivním terénu pískovcových skal Tisé, Sněžníku a okolí. Na našich webových stránkách už najdete jak rozpis, tak on-line systém pro příjem přihlášek. Přihlásit se můžete i na jednotlivé etapy zvlášť.
    Pořadatelé STB se těší na vaší účast.

    Brutus Extreme Orienteering 2017

    První letošní závod ve dvouetapovém rogainingu na 6 a 4 hodiny se blíží. Tradiční jarní akce Brutus Extreme Orienteering proběhne o víkendu 11. a 12. 3. 2017. Tentokrát se akce znovu vrací do svého původního prostoru, tedy do Vizovických vrchů. Do prvního termínu přihlášek zbývají již jen 2 dny, tak neváhejte a přihlašujte se. Je to jedinečná příležitost potrénovat na závěr letošní sezony, kdy v obdobném terénu stejní pořadatelé uspořádají Mistrovství ČR v horském OB. Více informací o letošním Brutusu najdete na stránkách závodu.

    Pořadatel MČR v ROGAININGU 2017 se našel

    Závod proběhne 24. – 25.6.2017 v prostoru MS z roku 2012 – západní Krušnohoří s centrem v Šindelové. Webové stránky byly spuštěny rogaining2017.cz. Bylo by škoda narušit tradici těchto závodů, sehnali jsme příslib povolení vlastníků lesa a pouštíme se urychleně do příprav. Budeme se těšit na vaši podporu svou účastí. Můžete očekávat hluboké rozsáhlé lesy s terénními pozůstatky po bohaté hornické činnosti, travnaté louky, kde dříve stávaly živé vesnice, tmavá rašeliniště porostlá téměř neprostupnou kosodřevinou, ale také krásné výhledy ze skalek a romantická údolí s bublajícími potoky.
    Ilona Kolovská

    Beniamin Rogaining,

    další z tradičních polských rogainingů u naší severní hranice, tentokrát denní na 6 hodin, pořádá PTTK Strzelin v sobotu 18. března

    Krakonošův trek zima

    Přihlášky za nejnižší startovné do 23.1.2017 - sněhu je dost, tak neváhejte
    « 1 8 12 13 14 15 16 17 18 22 29 »