Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • ČAR info 2022/05-2

    V úterý 31. 5. 2022 končí možnost přihlásit se na letošní rogainingový šampionát na Paprsku za nejnižší startovné. Pro ty, kteří se před začátkem podzimní sezóny nechtějí unavit na trati mistrovské čtyřiadvacetihodinovky, spustíme začátkem června přihlášky na doprovodný šestihodinový závod. Přihláškový formulář i veškeré informace o akci najdete na webových stránkách závodu.
    Sledujte též facebook šampionátu.

    ČAR info 2022/05-1

    1) Na webu Mistrovství světa v rogainingu 2022 byl publikován dlouho očekávaný bulletin č. 2. Trošku jsme poopravili časový program závodu a zveřejnili informace o pořadatelské dopravě do centra závodu a zpět.

    2) Přihlášky letošního MČR v rogainingu se zatím plní jen pomalu. Dle stavitele závodu se můžete těšit na 64 kontrol, které můžete všechny oběhnout, pokud zvládnete 140 km během 24 hodin.

    ČAR info 2022/04-4

    Reportáž z letošního Sudetského Tojnárkova Bloudění dnes odvysílala ČT Sport v rámci pořadu "Sport v regionech".
    Po zkušenosti s loňským rozhlasovým interview, kdy mne redaktor utnul, jsem se snažil mlít co nejrychleji, abych řekl vše, co mám na srdci. Nakonec to myslím dopadlo docela dobře. Zdařilý byl jak výběr týmů pro interview, tak i odhad, kde stihneme nafilmovat lidi v terénu. Povedlo se to dokonce na třech místech během jedné hodiny :-).

    ČAR info 2022/04-3

    1) Web MS v rogainingu 2022 dostal nový, modernější kabát. Přihlášky za nejlevnější startovné budou prodlouženy do 31. 5. 2022.
    Kvůli Covidu a válce na Ukrajině očekáváme nižší účast, chybět bude i poměrně dost špičkových týmů z Ruska a ze zámoří. Šance na dobré umístění bude letos opravdu mimořádná.

    2) Na webu Sudetského Tojnárkova Bloudění byly zveřejněny předběžné výsledky i odkaz na Playmap, kde si můžete prohlédnout tratě a postupy zúčastněných týmů.
    Natáčela nás televize, reportáž by měla být odvysílána ve čtvrtek 28. 4. na ČT Sport, pořad Sport v regionech, a měla by se časem objevit i v archivu.

    ČAR info 2022/04-2

    1) Letošní Noční můry proběhly za extrémního počasí. Padal sníh, stromy, naštěstí závodníci nepadli a všichni v pořádku dorazili do cíle.

    2) Dnes končí první termín přihlášek na Sudetské Tojnárkovo Bloudění. Jak dokazují fotky z terénu, také letošní kontrolní body nabídnou lukulské hody s mnoha chody přírodních krás. Přesto se nám startovní listina zatím plní jen pomalu. Zkusíme tedy ještě termín posunout až do pátku 15. dubna. Poté už ale budeme muset stopnout příjem objednávek jídla.

    3) Byly spuštěny přihlášky MČR v rogainingu 2022

    4) MS v rogainingu 2022 má nyní faceboookovou stránku.

    ČAR info 2022/04-1

    1) Můry byly vyprodány do šesti minut, nyní už se můžete přihlásit jen na wait list. Startuje se příští pátek 8. 4. 2022 z Bečova nad Teplou.

    2) O týden později pořádá Petr Šilhánek MTBO a pěší závod rogainingového typu Drsoň – Měkoň.
    Start a cíl v Březové-Oleško, v cíli bude připravena sudová Plzeň, chléb a vuřty...

    3) Již za týden v neděli 10. 4. končí první termín přihlášek na Sudetské Tojnárkovo Bloudění, uzavřeme rovněž objednávky jídla. Zatím to vypadá na velmi komorní účast, tradiční cenu z pivovaru Ossegg by asi dostali všichni přihlášení. Máte ještě týden na to se polepšit :-).

    4) Konečně můžeme zveřejnit web letošního MČR v rogainingu. Uskuteční se v tradičním termínu 25. až 26. 6. 2022 v Hnátnici u Ústí nad Orlicí. V nejbližší době bude publikován rozpis a spuštěny přihlášky.

    5) Přípravy Mistrovství světa v rogainingu se dostávají do další fáze. Během Velikonoc bude stavitel tratí Zbyňa Krejčík organizovat probíhání tras. Nocleh zajištěn ve Starém Městě pod Sněžníkem, hledáme zájemce (nejen) z blízkého okolí (Olomouc, Šumperk…), kteří by byli ochotni stát se součástí přípravného týmu MS. Další výjezdy budou následovat a veškeré úsilí vyvrcholí během posledního srpnového týdne, kdy budeme v borůvkovém ráji na Paprsku světový šampionát pořádat. Zájemci o zapojení do pořadatelských aktivit nechť se mi ozvou na mail: tojnar@gmail.com, nebo zavolají na mobil: 739 548 142. Klidně i ti, kteří už se mi hlásili. Einmal ist keinmal :-).

    Výběrová řízení na pořadatele akcí ČAR v roce 2022-2024

    Prezídium ČAR vypisuje po menší odmlce výběrová řízení na pořadatele akcí ČAR v roce 2022 - 2024:
    1) Mistrovství ČR v horském OB 2022 - podmínky pro přihlášení naleznete zde
    2) Mistrovství ČR v rogainingu 2023 - podmínky pro přihlášení naleznete zde
    3) Mistrovství ČR v horském OB 2023 - podmínky pro přihlášení naleznete zde
    4) Mistrovství ČR v rogainingu 2024 - podmínky pro přihlášení naleznete zde
    5) Mistrovství ČR v horském OB 2024 - podmínky pro přihlášení naleznete zde

    Zájemci o přihlášení do výběrového řízení na pořadatele závodů ČAR v letech 2022-2024 mohou zaslat svoje žádosti na příslušnou adresu uvedenou v podmínkách (viz výše) do dat uvedených v podmínkách.

    Pro ty všímavější z vás, kterým ve výpisu chybí MČR v rogainingu v roce 2022, mám krátkou informaci, že tento závod se už připravuje na tradiční červnový termín. Brzy se dozvíte více.

    ČAR info 2022/03-2

    1) První závod ČAR série 2022, Brutus Extreme Orienteering, je za námi. Výsledky najdete na webu závodu.

    2) Blíží se start Nočních můr Dnes ve 22:00 budou spuštěny přihlášky, přičemž limit 100 účastníků se většinou ihned zaplní. Tak neváhejte.

    3) Pokračuji v přípravách letošního Sudetského Tojnárkova Bloudění. Připomínám, že vítězné týmy všech třech open kategorií Brutusu 2022 mohou v závodě startovat zadarmo. Účasti nebudete litovat. Neudržel jsem se a pro závod jsem našel poměrně dost zatím nepoužitých kontrol. Protože jsou krásné :-). Nyní zanáším fáborky, ověřuji kontroly a fotím. Mrkněte na fotky z probíhání.
    Pro exhibicionisty - televize v sobotu fakt přijede :-).
    « 1 2 3 4 5 6 7 8 15 22 29 »