Česká asociace rogainingu a horského orientačního běhu

  • 8istovky Žďárských vrchů

    Jubilejní 10. ročník akce 8istovky Žďárských vrchů se uskuteční v sobotu 18. 9. 2021 Veškeré info zde: https://bratrstvo-zdarskych-vrchu.webnode.cz/osmistovky-zdarskych-vrchu/rozpis/

    ČAR info 2021/08

    1) Prázdniny končí a již jen dva týdny zbývají do ukončení prvního termínu přihlášek letošního Sudetského Tojnárkova bloudění. Moc přihlášených týmů zatím neevidujeme, snad se počty účastníků brzy navýší.
    Při zavádění prvních kontrol jsem pěkně zmoknul, ve přihlášek letošního fotogalerii přibyly pouhé dvě fotky. Debata s domorodými pamětníky v závodním centru (Černická hospoda) se protáhla až do zavíračky, vytěžil jsem z ní další poučnou kapitolku pro rub mapy. A také mi byl představen pes, který umí počítat. Za piškoty (chlebem se ošidit nenechá) dokáže zaštěkat přesně tolikrát, kolik mu jeho pán ukáže prstů. Umí jen do deseti a jeden prst se mu musí ukázat jakkoli, jen ne zdviženým prostředníkem. To se pak naštve a rozštěká nekontrolovaně. Mrkněte na krátkou videoukázku.

    2) O slovo se hlásí i Noční Můry a vzkazují:
    Termín 1. října 2021 platí, a protože volby jsou v kalendáři až za ním, věřím, že další covidle už nám do toho nikdo nehodí. Letošní můry budou ale stejně poněkud výjimečné. Dvě vlny karantén a omezení letošní cílový penzion bohužel nepřežil a nová majitelka právě rozjíždí celkovou rekonstrukci. Vhodné cílové objekty v okolí prakticky nejsou a tak abych nemusel zahodit většinu naplánované trasy, vyšlo z toho řešení v podobě výjimečného okružního ročníku z Bečova do Bečova. Penzion Stará pošta, kde jsme předloni končili, tedy bude nejenom letošním startem, ale i cílem.
    Nejdůležitější informací je teď ale pondělí 13.9.2021 22:00, kdy budou spuštěny přihlášky. Kapacita závodu bude opět omezena na 100 lidí, tak to nepropásněte. Další informace budou včas následovat.

    ČAR info 2021/07-3

    1) Nevím, zda nyní, během parného léta přemýšlí o HROBu nějaký jiný nekrofil nežli já, nicméně mám tu pro vás pozvánku na kvalitní OB trénink přímo v závodním prostoru letošního MČR v Jizerkách. Organizátoři pro vás připravují bohatý program, ubytování i stravování v budoucím hrobovém závodním centru Potkávárna U havrana. Vyzkoušíte si např. plogging, tj. běhání spojené se sbíráním odpadků. Pravidla se dovíte před startem, jisté je jen to, že fakt nemá cenu tahat si z domova igelitky s odpadem, abyste vyhráli :-).
    Loni byla akce beznadějně vyprodána, letos stále ještě pár volných míst zbývá. Přihlášky najdete na webu, tož se hlaste. Až se vás podzim zeptá, co jsi dělal v létě, můžete mu směle odpovědět: „dělal jsem, co jsem mohl, teď mne nech oslavovat VŘSR :-)“.

    2) Pokračuje průzkum terénu i obsluhy v závodním centru letošního Tojnárkova Bloudění. Zdokonaluji mapu a sem tam něco vyfotím. Občas mrkněte na webové stránky, a hlavně se přihlašujte. Honza

    GEZnO 2021

    Jubilejní 20. ročník polského "hrobu" GEZnO (Gorskie Ekstremalne Zavody na Orientacje) se uskuteční 12.-13. 11. 2021, tedy netradičně v pátek a sobotu (Polsko má státní svátek). Termín je potvrzený, místo (centrum z roku 2004) zatím ne zcela.

    ČAR info 2021/07-1

    25. M ČR v rogainingu 2021 máme úspěšně za sebou. Zúčastnilo se ho celkem 163 závodníků z Čech, Slovenska, Polska, Německa a Ruska, z toho 83 z nich v mistrovské, 24hodinové kategorii. Můžete si prohlédnout výsledky i závodní postupy jednotlivých týmů nebo JPG náhled závodní mapy (150 DPI, 2.5 MB) s logem osmistovek Žďárských vrchů, které proběhnou 18. 9. 2021. Srdečně vás zvou pořadatelé z Bratrstva Žďárských vrchů.

    Nyní se chvilku budu věnovat přípravám podzimního Tojnárkova bloudění.

    M ČR v rogainingu 2021 je za námi

    Tak je to úspěšně za námi, i letošní rogainingové mistrovství proběhlo ku spokojenosti nás všech, jak účastníků a závodníků, tak i pořadatelů. Je to bez přerušení již po 25. od roku 1997, kdy se poslední červnový víkend koná Mistrovství ČR v rogainingu na 24 hodin. Tentokrát po 15 letech se vrátilo do krásných lesů v CHKO Žďárské vrchy. Děkujeme všem účastníkům za přístup a předvedené výkony. Na stránkách M ČR v rogainingu 2021 najdete další podrobné informace:
    - Výsledky
    - Zakreslování postupů
    - Fotogalerii od závodníků a pořadatelů

    Sledujte nás též na FB ve skupině "Máme rádi rogaining".

    ČAR info 2021/06-4

    Na webu MČR v rogainingu byly zveřejněny pokyny. Všechny čelovky Lucifer jsou už beznadějně vypropůjčeny.

    Dnes končí příjem elektronických přihlášek, pořadatelé stále evidují pár týmů, které nezaplatily vložné. A prosí dvojice Počkaj na mňa (? s placením?), Run The World (? už jste doběhli?) a Potkali se u Kolína (snad před pobočkou banky), aby tak neprodleně učinili, popř. zaslali potvrzení o provedení platby.

    ČAR info 2021/06-3

    1) Zítra, v pátek 18. 6., končí příjem přihlášek na letošní MČR v rogainingu za základní startovné. Ještě pár dní dáme šanci opozdilcům, ale pak už budeme muset objednávku tisku map odeslat do Žaketu. Jelikož účast dle očekávání není zrovna nejvyšší, nezaplacené výtisky si nemůžeme dovolit. Zatím evidujeme něco málo přes sto závodníků, snad do neděle přibydou další.

    2) Na závod si můžete zapůjčit omezený počet čelovek Lucifer M4/M5 a Lucifer S. Více informací o čelovkách (světelný výkon, výdrž) najdete na stránkách výrobce Lucifer.
    Dvě lampy už byly zamluveny po telefonu, nyní už zbývá posledních 6 kusů. Půjčovné 50 Kč se platí na prezentaci, objednávejte prostřednictvím emailu. Rozhoduje čas, kdy mi objednávka přistane ve schránce.

    3) V některých partiích nabídneme závodníkům hned několik variant občerstvení. Kromě hospod a studánek např. Vorlovu pivní jámu, v mapě značenou speciálním symbolem lahváče.
    Loni v listopadu nejmenovaný dobrodinec v reakci na uzavření restaurací vykopal jámu, umístil do ní bednu, kterou pravidelně doplňuje lahváči piva, popř. i nealko nápoji. Funguje na principu, že dobří lidé ještě nevymřeli. Po zaplacení 20 Kč do kasičky si nahodilý kolemjdoucí může vybrat a vypít libovolný nápoj. Po dobu rogainingu máme domluveno posílené zásobování. Více informací na facebooku.

    Odvážlivci si mohou i mléko nadojit. Stačí přelézt dvojitý elektrický ohradník a nějak se domluvit s bejkem, který dělá kravičkám společnost :-).

    Tak nashle na rogainingu!

    ČAR info 2021/06-2

    1) Mirka Lindová spustila FB skupinu „Máme rádi rogaining“. Pokud máte facebookový účet, můžete se přidat. Skupina je veřejná, správcem je Mirka. Ve skupině budeme udržovat aktuální informace z ČARu, sdílet události plánované, ohlasy na akce minulé a občas provádět osvětu mezi orienťáky, aby se nebáli rogaining vyzkoušet. Budeme nadšení, pokud se skupina rozšíří. Naše základna je velká, ale může být větší.
    2) O víkendu proběhlo další probíhání rogainingového terénu, zároveň jsme vymysleli a vytvořili logo závodu. Asi bychom teď měli uspořádat tiskovou konferenci, a po přinesení předsednictva logo prostřednictvím tiskového mluvčího představit veřejnosti. ČAR má ovšem jen mluvky, kteří se zatím pohybují bez cizí pomoci, a preferují on-line formu prezentace. Každý se teď může pokusit uhodnout, jaký skalní útvar nedaleko závodního centra znázorňuje, popř. zkouknout leaflet.
    3) Také letošní STB má nový leaflet. Přidal jsem do něj výřez s ukázkou pseudoskandinávského terénu Hornojiřetínské výsypky.
    Mějte se krásně, přihlašujte se a trénujte.
    « 1 4 5 6 7 8 9 10 15 22 29 »